Share
12 Iun 2012 - 18:03

Parlamentul îl trimite pe Ponta la Bruxelles
Parlamentul a adoptat, Marți, o declaraţie care îl mandatează pe Victor Ponta să reprezinte România la Bruxelles.Reprezentarea României la Consiliul European a reprezentat o lungă dispută între președinte și premier, Victor Ponta alegând ca Plenul Parlamentului să decidă cine trebuie să meargă la Bruxelles.
Traian Băsescu a spus, anterior acestei decizii, că legea fundamentală a țării trebuie respectată, indicând, în acest sens, că șeful statului ar trebui să meargă la Bruxelles.

Preşedintele Băsescu a promulgat "Legea Big Brother"
Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, marţi, Legea privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice, cunoscută şi ca "Legea Big Brother".Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale pentru acţiunile de prevenire, cercetare, descoperire şi urmărire a infracţiunilor grave.

Conducerea TVR a fost demisă
Cu 240 voturi şi 4 abţineri, parlamentul a respins, Marți, raportul de activitate al TVR pe 2011. Asta înseamnă că întreaga conducere a televiziunii publice este demisă.Radu Călin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Marţi, cu unanimitate de voturi, de către membrii Comisiilor de cultură ale Parlamentului.
Radu Călin Cristea a fost audiat de comisiile parlamentare de specialitate, după ce raportul de activitate al SRTv pe 2011 a fost respins de plenul Parlamentului, fiind demis astfel Consiliul de Administraţie condus de Alexandru Lăzescu.


Muzicianul Damian Drăghici, consilierul lui Ponta
Premierul Victor Ponta l-a numit pe muzicianul Damian Drăghici consilier în aparatul său de lucru.
Drăghici se va ocupa de probleme romilor.Damian Drăghici  este un muzician rom din România.


Ponta îl dă pe Videanu pe mâna DNA
Premierul Victor Ponta va pune la dispoziţia DNA toate documentele din care rezultă prejudicierea Guvernului, ca principal acţionar al Hidroelectrica, el precizând că se referă la contractele prelungite în perioada mandatului lui Adriean Videanu.


Udrea și-a dat demisia de la conducerea PDL Bucureşti
Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a anunțat, Marți, că va demisiona din funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti."Este o demisie de onoare. Cei care simt și gândesc ca mine să facă la fel", a declarat Udrea. Cel care a preluat conducerea PDL București este Vasile Blaga.


Şerban Mihăilescu a fost achitat definitiv
Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, fost şef al SGG, (zis Miki Şpagă) acuzat pentru faptele de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor a fost achitat. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis că fapta de primire de foloase necuvenite nu există. Judecătorii au mai dispus ridicarea sechestrului de pe şapte arme, puşti de vânătoare.

Format: 

Topic: