Share

  Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Luni, 12 Noiembrie 2012:

- Băsescu a făcut primele declaraţii de presă, după o lungă perioadă de tăcere
Preşedintele Traian Băsescu a spus că România nu dovedeşte că este stat de drept, cât vreme Parlamentul împiedică justiţia să-şi urmeze cursul în cazul foştilor miniştri acuzaţi de fapte de natură penală sau de incompatiblitate. "Raportul MCV va fi unul dezastruos", a spus Băsescu. Declaraţiile şefului statului vin după ce luni deputaţii jurişti au respins solicitarea acestuia de rediscutare a cazurilor Borbely şi Dobre.

- Copos, Stoica, Pădureanu, Borcea, frații Becali, Popescu, Nețoiu - condamnați la ani grei de închisoare
Curtea de Apel Bucureşti a anunţat, Luni, sentinţele în Dosarul Transferurilor. Inculpaţii au primit condamnări cuprinse între 3 şi 8 ani de închisoare, unele cu executare şi altele cu suspendare. Deciziile nu sunt, însă, definitive, unii dintre cei acuzaţi anunţând la scurt timp că vor face recurs.Astfel, patronul Rapidului, George Copos, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ”Transferurilor”. În același dosar, președintele Gloriei Bistrița, Jean Pădureanu, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare. De asemenea, Cristi Borcea a primit șapte ani de închisoare cu executare, Mihai Stoica patru ani de închisoare cu executare, Ioan Becali, opt ani de închisoare cu executare, Gigă Popescu, trei ani de închisoare cu suspendare, Victor Becali, șase ani cu executare și Gigi Nețoiu, trei ani de închisoare cu suspendare.

Deputatul Alin Trăşculescu a fost schimbat de la şefia PDL Vrancea
Președintele PDL Vasile Blaga a anunțat că partidul pe care îl conduce îi retrage sprijinul politic deputatului Alin Trășculescu. Urmare a acestei decizii, la Vrancea democrat-liberalii vor avea o conducere interimară. Preşedintele PDL Vrancea, deputatul Alin Trăşculescu, a fost reţinut, ieri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant, fiind acuzat de fapte de corupţie.

- Comisia juridică a Camerei Deputaților nu s-a putut pronunța în cazul lui Alin Trășculescu
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis că nu se poate pronunța în cazul deputatului PDL Alin Trășculescu, întrucât reținerea acestuia pentru 24 de ore a expirat, iar o cerere de ridicare a imunității nu a fost formulată.În cazul deputatului PDL nu se poate prenunța nici plenul Camerei Deputaților, a declarat președintele Comisiei juridice, Daniel Buda.

- Trei deputați au trecut la independenți
Deputaţii Florina Ruxandra Jipa (PSD), Marius Cristian Dugulescu (PDL) şi Maria Stavrositu (PDL) şi-au anunţat azi, în Biroul Permanent al Camerei, demisiile din grupurile parlamentare şi trecerea lor la independenţi. Jipa spune în adresa sa către Biroul Permanent că a demisionat din grupul social-democraţilor de la 30 octombrie, Dugulescu informează că i-a părăsit pe democrat-liberali de la 29 octombrie, iar Stavrositu (foto) - începând cu 5 noiembrie. Cei trei vor activa în grupul deputaţilor independenţi până la finalul legislaturii.

- Băsescu a cerut reluarea votului pentru Borbely și Dobre. Deputații juriști l-au refuzat
Preşedintele Traian Băsescu a cerut conducerii Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se va discuta cel al lui Alin Trăşculescu.Solicitarea preşedintelui  nu a mai fost supusă votului plenului. Deputații au fost informați doar că la comisia juridică s-a întocmit un raport prin care s-a respins cererea şefului statului.

- Doi notari din Sibiu, acuzați de înșelăciune
Potrivit DIICOT, doi notari din Sibiu sunt acuzați de înșelăciune într-un dosar cu un prejudiciu de un milion de euro.
 DIICOT informează că aceștia făceau parte dintr-un grup infracțional organizat, constituit din 17 persoane, doi dintre învinuiți având calitatea de  notar public și unul de  funcționar în cadrul OCPI Sibiu.Potrivit unor surse judiciare cei doi notari sunt Răzvan Mărginean şi Simion Bexa, unii dintre cei mai cunoscuți din oraș.

12 Noi 2012 - 19:43

Format: 

Topic: