Share
13 Iul 2012 - 18:55

Va propunem o trecere in revista a celor mai importante evenimente care au avut loc in ziua de Vineri, 13 Iulie:

Băsescu le-a scris lui Antonescu şi lui Ponta şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, le-a scris, vineri, preşedintelui interimar, premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului, cerându-le să clarifice "imediat" regulile după care se va desfăşura refrendumul din 29 iulie.

Parlamentul se reunește în ședință extraordinară marți și miercuri, pentru a discuta organizarea referendumului
Marți și miercuri Parlamentul se reunește într-o sesiune extraordinară pentru a pune de acord Ordonanța de Urgență emisă de Guvern pe tema organizării referendumului cu decizia Curții Constituționale.Marți are loc ședința Senatului, iar miercuri cea a Camerei Deputaților.


Secțiile de vot din diaspora, reduse la jumătate față de 2009
150 de secții de votare vor fi puse la dispoziția românilor din afara țării, mai puține cu aproape jumătate față de alegerile legislative din 2009.Românii din Italia - în jur de 1,5 milioane - fiind cei mai dezavantajați: au la dispoziție doar 7 secții față de 55 în 2009.296 de secții de votare au fost puse la dispoziția românilor din străinătate în 2009. La referendumul de demitere din 2007, au fost 176.


Școala de doctorat ar putea fi desființată
Dacă în Consiliul Naţional de Etică se stabileşte că teza de doctorat a primului ministru Victor Ponta este un plagiat, se poate merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat, a anunțat, Vineri, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Lista cerintelor Comisiei Europene fata de Romania, data publicitatii
Comisia Europeana a dat vineri publicitatii lista cerintelor fata de Romania, intre acestea figurand nicio gratiere prezidentiala, nicio numire in posturile de procuror general al Romaniei si de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Promovabilitatea la Bacalaureat dupa rezultatele finale, mai mica decat in 2011
 Promovabilitatea dupa rezultatele finale de la Bacalaureat 2012 este de 44,26%. Pana acum s-au solutionat 92% dintre contestatii, a declarat ministrul Educatiei, Andronescu. "Circa 2.274 de elevi au promovat in urma contestatiilor", a spus ministrul.


Ponta este acuzat, din nou, de plagiat
Studiile premierului Victor Ponta sunt, din nou, în centrul atenţiei presei.Recent, jurnaliştii de la Adevărul vorbeau de noi suspiciuni privind studiile premierului, în atenţia presei intrând, de data aceasta, o diplomă din 2004, de "Master în ideologii politice Oxford - Exeter College".
În ediţia din 2011 a "Who's Who România", scrie Adevărul, se precizează nu doar că Ponta ar fi făcut un masterat în Catania, Italia, dar şi că ar avea un „Master în ideologii politice Oxford - Exeter College", diplomă obţinută în anul 2004.


Euro, un nou maxim istoric în raport cu leul
Leul continuă să se deprecieze, un euro fiind cotat astăzi, în şedinţa interbancară, la 4,54 lei.
Primele tranzacţii de Vineri s-au realizat la 4,5390 - 4,5425 lei/euro, aproape de nivelul de la finalul sesiunii precedente, când rata de schimb fluctua în jur de 4,54 lei/euro.


Cod portocaliu de caniculă. Temperaturi de peste 41 de grade Celsius
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Vineri un cod portocaliu de caniculă, valabil în intervalul 14 şi 15 Iulie 2012, pentru Oltenia şi Muntenia.Meteorologii anunță că, în acest weekend, temperaturile vor urca în unele zone până la 41 de grade Celsius.

Format: 

Rubrici: 

Topic: