Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Marți, 13 Noiembrie 2012:

- Băsescu, ziua şi declaraţia de presă
 Preşedinele Traian Băsescu a spus, Marţi seară, într-o scurtă declaraţie de presă că nu a intrat în campanie electorală, aşa cum au speculat presa şi adversarii săi politici. Şeful statului şi-a justitificat, citind din raportul pe justiţie al Comisiei Europene, declaraţia potrivit căreia în România nu se respectă statul de drept.În acest context, Traian Băsescu l-a criticat pe Crin Antonescu, despre care a spus că "nu a citit nici măcar raportul Comisiei Europene din această vară".
 

- Protestele la Oltchim continuă: Peste 800 de persoane îşi cer banii pe ultimele două luni
O nouă zi, noi promisiuni pentru salariaţii de la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Peste 800 de persoane au ieşit iarăşi în faţa combinatului pentru că nu şi-au primit banii pe ultimele două luni. Printre protestatari au fost şi colegii de la Divizia Petrochimică Bradu, din Piteşti.Angajaţilor li se promisese că îşi vor primi miercuri o parte din bani. Marţi însă conducerea le-a spus că trebuie să mai aştepte până săptămâna viitoare. Disperaţi, muncitorii spun că vor protesta joi în faţa Ministerul Economiei, din Capitală.Cinci angajaţi ai combinatului sunt de luni în greva foamei.

 - Dan Mihalache a fost demis
Secretar general adjunct al Guvernului, liberalul Dan Mihalache a fost demis de premierul Victor Ponta. Motivul îl reprezintă declarațiile anti-americane făcute de Mihalache în urmă cu câteva zile, în cadrul unei emisiuni TV.
În ediţia respectivă, difuzată pe 9 noiembrie, Dan Mihalache a comentat afirmațiile ambasadorului SUA la București, Mark Gitenstein, despre faptul că o inițiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee proastă și ar afecta parteneriatul româno-american îi sunt absolut indiferente. „Pe mine personal mă lasă rece această afirmație. Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu, mai bine fără”, a spus Dan Mihalache. În funcţia de secretar general adjunct al Guvernului a fost numită Andreea Lambru.


- Interlopul Sandu Geamănu, condamnat la 25 de ani cu executare pentru crimă
Interlopul Sandu Geamănu, pe numele său Ilie Alexandru, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 25 de ani  de închisoare cu executare, fiind acuzat  că a torturat și a ucis un bătrân, în urmă cu patru ani. Acesta a fost prins după ce imaginile au fost studiate în Statele Unite ale Americii.Sandu Geamănu şi alte trei persoane ar fi intrat atunci cu forţa în casa respectivei persoane pe care au agresat-o, loviturile aplicate ducând la moartea acesteia.
 Din locuinţă suspecţii au furat aproximativ 2,5 miliarde de lei vechi, precum şi un autoturism Audi Q7, potrivit unor surselor judiciare.

- Gabriel Postolache, noul preşedinte interimar al PDL Vrancea, în locul lui Alin Trăşculescu. DNA cere arestarea preventivă a lui Trășculescu
PDL l-a numit pe Gabriel Postolache, primar în comuna Ţifeşti, preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a partidului din Vrancea, în locul lui Alin Trăşculescu. Tot Marți, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu. Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani. Trăşculescu, reţinut, Duminică,  de procurorii anticorupţie, a fost eliberat Luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

- DOSARUL POŞTA: DNA cere pedepse cu executare în cazul foştilor miniştri Nagy şi Chiuariu
Procurorul DNA a cerut, Marţi, instanţei supreme condamnarea foştilor miniştri Zsolt Nagy şi Tudor Chiuariu, precum şi a fostului şef al Poştei Române Dan Mihai Toader la pedepse cu executare în dosarul Poşta Română.După ce au ascultat pledoariile acuzării şi apărării, cei trei judecători din complet au rămas în pronunţare în acest dosar, stabilind să dea un verdict în 20 Noiembrie. Aceștia au fost trimişi în judecată în Decembrie 2010, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

-ANI a procesat şi publicat pe site declaraţiile de avere ale tuturor candidaţilor la parlamentare
Agenţia Naţională de Integritate a procesat şi publicat pe site declaraţiile de avere şi de interese ale tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare, numărul total al candidaturilor rămase definitive în colegiile uninominale din cele 43 de circumscripţii electorale fiind de 2.455.Declaraţiile de avere şi de interese depuse în cadrul procesului electoral de către candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie se regăsesc pe portalul ANI, în secţiunea "Declaraţii de avere şi de interese - Alegeri parlamentare 2012".

- Ministrul Justiției a sesizat Parlamentul în vederea arestării lui Trășculescu

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis Marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PDL Alin Trăşculescu.
 Direcția Națională Anticorupție a cerut Ministerului Justiției să sesizeze Parlamentului un aviz în vederea arestării deputatului Alin Trășculescu. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a arătat că Miercuri a convocat Biroul Permanent pentru a discuta pe marginea acestor documente, care vor fi trimise Comisiei Juridice.

 
 

13 Noi 2012 - 15:45

Format: 

Topic: