14 Iun 2013 - 18:05

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de vineri, 14 iunie:


1. Premierul a semnat decizia de numire a lui Cristian Buşoi la conducerea CNAS
Premierul Victor Ponta l-a numit vineri pe Cristian Bușoi la șefia Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).
De altfel, premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la B1 TV, că îl va propune pe europarlamentarul Cristian Bușoi la conducerea CNAS.

2.Vladimir Mănăstireanu este noul şef al ANSVSA
Premierul l-a numit pe Vladimir Mănăstireanu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.


3.Fosta şefă a Comisiei pentru persoane cu handicap Prahova, condamnată în alt dosar
Fosta preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova Viorica Oniga, arestată pentru fapte de corupţie, a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare într-un alt dosar unde este acuzată de conflict de interese.

4.Antonescu a discutat cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a vorbit la Londra cu vicepremierul Nick Clegg despre revizuirea Constituţiei României şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

5. Pricopie: 100.000 de copii cu vârste între 6 şi 16 ani nu sunt şcolari
Aproape 100.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani nu sunt integraţi în sistemul obligatoriu de învăţământ, iar autorităţile trebuie să atragă aceşti copii spre şcoală, a declarat vineri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la deschiderea Congresului Educaţiei 2013.

6.Şeful DNA Slobozia, suspendat din funcţie
Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, prezentat instanţei supreme cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită şi favorizarea infractorului, a fost suspendat din funcţie de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

7. Costoiu: Marţi vor fi trimise către universităţi cifrele de şcolarizare
Ministerul Educaţiei Naţionale va finanţa cu prioritate universităţile care vor reuşi să fie competitive pe piaţă, a avertizat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, vineri.
 
8. Eurostat: România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE
Conform Eurostat, România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în mai, de 4,4%. Şi asta, în condiţiile în care rata inflaţiei a urcat la 1,4% în zona euro şi la 1,6% în Uniunea Europeană.
 
9 Peste 70 de elevi şi profesori, spitalizaţi cu toxiinfecţie alimentară
Cel puţin 70 de elevi de clasa a VIII-a şi profesori de la o şcoală din Satu Mare au fost transportaţi la spital, joi noapte, pentru că au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară. Aceştia au participat la banchetul de absolvire organizat la un restaurant din oraş.

 

Format: 

Topic: