16 Iul 2013 - 20:15

propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de marţi, 16 iulie:

Ovidiu Silaghi este propunerea pentru șefia Ministerului Transporturilor
Cu 47 de voturi "pentru", 5 "împotrivă" şi nicio abţinere, Ovidiu Silaghi este propunerea PNL pentru postul de ministru al Transporturilor.Potrivit premierului Victor Ponta, care s-a întâlnit marți cu șeful statului, Traian Băsescu a fost informat despre această propunere și își va anunța poziția până la sfârșitul săptămânii. Nominalizarea lui Ovidiu Silaghi de către PNL pentru funcţia de ministru al Transporturilor este una controversată. Asta pentru că, potrivit unui dosar penal în care au fost inculpaţi procurorul George Bălan, consilierul acestuia Marcel Sâmpetru, şi şeful DGIPI Ilfov, Mihai Vlad, Silaghi ar fi şantajabil. La discuţiile interceptate a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liberalul Marian Petrache. Stenogramele au fost date publicităţii de un cotdian central.

Senatorul Valer Marian a depus la DNA un denunţ la adresa lui Liviu Dragnea
Senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus, marţi, la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Un document ce conţine acuzaţiile a fost dat deja publicităţii de sâmbătă.Senatorul le-a dat jurnaliştilor documentul care, potrivit acestuia, ar fi denunţul în cazul lui Liviu Dragnea, arătând că procurorii DNA trebuie să obţină probe şi să facă o cercetare a cazului.La ieşirea din sediul DNA, Valer Marian a declarat că, pe lângă explicaţiile pe care le-a oferit în cazul denunţului făcut împotriva lui Liviu Dragnea, ar mai fi dat o declaraţie, în calitate de martor, într-un alt dosar, în care ar fi vizaţi procurori, oameni politici şi de afaceri din Satu Mare.

Primarul Buzăului, trimis în judecată de DNA
Constantin Boșcodeală, primarul Buzăului, a fost trimis azi în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Potrivit procurorilor DNA, bugetul local al municipiului ar fi fost prejudiciat cu peste 2,2 milioane de lei.Primarul județului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.Constantin Boșcodeală este primar al Buzăului din 1996. El este și președinte al PSD Buzău.

Vicepreşedintele CJ Covasna a fost găsit incompatibil de ANI
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Iosif Nagy, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a constatat că acesta este şi administrator al unei societăţi comerciale, informează ANI.Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Iosif Nagy, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 25 iunie 2012, întrucât exercită, simultan, funcţia de vicepreşedinte al C.J. Covasna şi administrator al S.C. Prelucrarea lemnului "Gerend" SRL, se arată într-un comunicat.


Președintele Băsescu a cerut reexaminarea Legii achizițiilor publice
Președintele Traian Băsescu a cerut, marți, reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.Șeful statului a motivat reexaminarea legii precizând că de la momentul emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr. 143/2008 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate sau completate de acest act normativ au suferit modificări ulterioare ori au fost abrogate expres de alte acte normative.
 

Format: 

Topic: