Share
2 Sep 2012 - 14:54

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Duminică, 2 Septembrie

1. Doi copii au fost loviţi de tren
Doi copii au fost loviţi de tren, în Capitală, în zona Republica.
"Unul dintre copii are 5 ani şi a fost grav rănit, urmând să fie transportat la Spitalul Budimex, pentru îngrijiri medicale", a declarat Daniel Vasile, reprezentant al ISU Bucureşti, conform Antena 3.
"Au fost mobilizate două autospeciale, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de terapie intensivă. Al doilea copil este într-o stare mai bună, se află într-o ambulanţă şi primeşte îngrijiri medicale. Urmează ca doctorii să decidă dacă şi la ce spital va fi transportat", a mai spus Daniel Vasile, conform aceleași surse.


2. Elena Băsescu a postat pe contul de Twitter imagini de la nuntă
Elena Băsescu a postat pe contul de Twitter imagini de la petrecerea nunții sale care a avut loc la Palatul Snagov.
După slujba de oficiere a căsătoriei religioase a Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu care a avut loc la biserica Sfântul Spiridon din Capitală, petrecerea s-a consumat la Palatul Snagov. Elena Băsescu a postat pe Twitter imagini în care dansa cu tatăl său, președintele Traian Băsescu, tortul de la petrecere şi poze alături de invitaţi. Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui Traian Băsescu, și-a păstrat numele de familie.


3. 40 de români au fost răniți într-un accident, în Franța
Un bebeluş a murit și alți 39 de români au fost răniți într-un accident survenit în sud-estul Franţei. După răsturnarea unui autocar cu pasagerii români pe teritoriul francez, 30 de persoane sunt în stare gravă, dintre care trei în stare critică, informează ziarul Var Matin, în ediţia online.
Un autocar care transporta cetăţeni români s-a răsturnat duminică dimineaţă pe o autostradă din sud-estul Franţei, aproximativ 40 de persoane fiind rănite, informează ziarul Var Matin. Se pare că autocarul s-a răsturnat cel mai probabil după explozia unei anvelope.


4. 70% dintre elevi au picat la BAC 2012, sesiunea August
Edu.ro a publicat rezultatele sesiunii de toamnă. Primule rezultate la examenul de Bacalaureat 2012, sesiunea a doua, arată că promovabilitatea la nivel naţional este de circa 25%.
Tot duminică, între orele 16,00 şi 20,00, vor putea fi depuse contestaţiile care vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie.
 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii se va face miercuri, 5 septembrie.
Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a bacalaureatului desfăşurată în Capitală a fost de 18,52%. Cea mai scăzută rată de promovabilitate s-a înregistrat în Argeş, unde 18,08% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat.


5. Mesajul de felicitare al premierului Victor Ponta pentru Eduard Carol Novak
  Primul-ministru Victor Ponta il felicită pe Eduard Carol Novak pentru medalia de aur obţinută în proba de ciclism la Jocurile Paralimpice de la Londra."Sunt nu numai extrem de bucuros, ci și foarte emoționat să aud că Eduard Carol Novak a obținut medalia de aur pentru România în proba de ciclism. Bucuros sunt de faptul că munca acestui sportiv remarcabil oferă încă un prilej țării noastre de a câștiga admirația și respectul întregii lumi.
Emoționat sunt de povestea incredibilă a acestui om, care nu doar că a reușit să înfrunte necazurile vieții cu fruntea sus, dar care și-a găsit un nou drum în viață, un drum care, în cele din urmă, l-a adus în vârf. Romania trebuie să îi fie recunoscătoare, iar Guvernul se va ține de cuvânt în ceea ce privește premierea tuturor medaliaților.Cred că povestea lui Eduard ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți. Este, în cele din urmă, o dovadă că prin muncă, disciplină, hotărâre și perseverență putem obține ceea ce ne propunem în viață.Felicitări Eduard! Suntem mândri de tine!"

 
6. Avioane israeliene au bombardat Fâşia Gaza, rănind două persoane
Cel puţin doi palestinieni au fost răniţi noaptea trecută, în urma unor raiduri ale avioanelor militare israeliene în Fâşia Gaza, au declarat martori şi surse medicale. Martorii au precizat că două foarte puternice explozii succesive s-au auzit în nordul capitalei Gaza City, adăugând că acestea fuseseră provocate de două rachete lansate de avioanele de vânătoare F16, care survolau oraşul.
Ambulanţele au sosit la scurt timp după explozii, în zona ce se pare că fusese evacuată înaintea raidului aerian. Medicii de la Spitalul Shifa au precizat că două persoane au fost rănite, starea uneia dintre ele nefiind foarte gravă.

Format: 

Topic: