Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de luni, 2 septembrie:
1. DIICOT cere aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian şi Adriean Videanu

Şeful DIICOT a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, pentru începerea urmăririi penale împotriva foştilor miniştri ai Economiei Varujan Vosganian şi Adriean Videanu.

2. În octombrie va fi prezentat Planul de acţiune pentru industria de automobile
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat luni, 2 septembrie 2013, la o conferinţă pe tema Industriei de componente auto, că în luna octombrie a acestui an va fi prezentat Planul de acţiune pentru industria de automobile, cu specific românesc.

3. Componenţa Biroului permanent al Camerei
Deputaţii şi-au ales luni componenţa Biroului permanent al Camerei. Au fost acordate 301 voturi pentru şi trei împotrivă.

4. Adriean Videanu: Voi pune la dispoziţia DIICOT toate informaţiile pe care le deţin
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţia conform căreia ar fi subminat economia, a că va pune la dispoziția procurorilor DIICOT toate informațiile de care dispune pentru a-și demonstra nevinovăția.

5. Varujan Vosganian se apără: Nu este un caz de corupție
Ministrul Varujan Vosganian a declarat, luni, referitor la cererea DIICOT în cazul său, că nu este vorba despre un caz de corupţie.

6. Gruia Stoica: Vom plăti după ce primim avizul de la Consiliul Concurenţei
Proprietarul Grup Feroviar Român /GFR/, Gruia Stoica, a anunţat luni că se va face plata aferentă achiziţionării companiei CFR Marfă după ce se va intra în posesia avizului de la Consiliul Concurenţei.

7. Cazurile Silaghi şi Harbuz, trimise la Comisia juridică spre analiză
Conducerea Camerei Deputaţilor a trimis Comisiei juridice spre analiză cererea procurorului general privind începerea urmăririi penale a deputatului Ovidiu Silaghi şi raportul Agenţiei Naţionale de Integritate privind starea de incompatibilitate a deputatului Liviu Harbuz.

8. Mihai Atănăsoaei: Guvernul să-și asume o poziție cu privire la rezolvarea problemei câinilor fără stăpâni
Fostul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Partidul Democrat Liberal cere demisia primarului Capitalei, Sorin Oprescu, ca urmare a faptului că un copil de patru ani a fost omorât de câini în Sectorul 2.

9. Privatizarea CFR Marfă a fost semnată
Privatizarea CFR Marfă a fost semnată luni după-amiază de către reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi omul de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei GFR.

10. Victor Ponta: Vom convoca noi CSAT-ul pentru a exprima poziţia României referitor la Siria
Premierul Victor Ponta a declarat luni că dacă şeful statului "nu-şi face datoria", prin a lua o poziţie în privinţa situaţiei din Siria, o va face el....

11. Valeriu Zgonea a încercat să-şi "disciplineze" colegii
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, le-a transmis luni deputaţilor să se prezinte la lucrările din plen şi pe timpul dezbaterilor, nu doar la votul final: "pentru că noi primim resurse financiare din partea statului român exact pentru aceste activităţi".

12. Blaga pune condiţii: Ponta să ne trimită execuţia bugetară
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că democrat-liberalii aşteaptă de la Guvern documentul privind execuţia bugetară pentru a participa la discuţii pe măsuri economice.

13.Remus Cernea le cere parlamentarilor să nu susţină exploatarea de la Roşia Montană
Deputatul PSD Remus Cernea le cere parlamentarilor să nu voteze proiectul de lege privind exploatarea minereurilor de la Roşia Montană, adoptat de Guvern.
 

2 Sep 2013 - 20:28

Format: 

Topic: