Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Luni, 19 Noiembrie:

- România a aniversat 10 ani de la invitarea în NATO
Traian Băsescu și foștii președinti ai României, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, au participat Miercuri, la Palatul Cotroceni, la ceremonia care a marcat 10 ani de la invitarea României de a adera la NATO. La ceremonie a participat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein. Basescu i-a felicitat pe foștii președinti pentru meritele acestora în procesul de aderare a Romaniei la NATO, subliniind că, în cei 10 ani, România și-a definit un profil strategic. Deși tara noastra este activă în multe operațiuni și misiuni NATO, este, în același timp, printre cele care acorda domeniului militar unul dintre cele mici procente din PIB. Romania a aderat la NATO la 29 Martie 2004.

- Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator
Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator, după ce Curtea Constituţională a admis, Miercuri, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hoătârii judecătoreşti referitoare la incompatibilitatea politicianului. Senatul a încălcat separația puterilor în stat prin nerespectarea unei decizii a instanței când a votat pentru menținerea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu, declarat incompatibil de ÎCCJ. Acesta este verdictul dat de Curtea Constituțioală a României.


- Președintele Băsescu a plecat la Bruxelles
Preşedintele Traian Băsescu a susținut azi o declaraţie de presă, pe Aeroportul Otopeni înaintea plecării la Bruxelles pentru a reprezenta România la Consiliul European, acolo unde se va negocia bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020. Băsescu a precizat că nu exclude posibilitatea ca la acest Consiliu European să nu se ajungă la o soluţie pe bugetul UE, precizând că negocierile vor fi dificile, dar toţi participanţii doresc găsirea unei soluţii.


- Oficialii europeni nu s-au înţeles cu FMI pentru finanţarea Greciei
Miniştrii de Finanţe europeni nu au reuşit să ajungă la un acord privind reducerea datoriilor Greciei, la capătul a 11 ore de discuţii, după ce s-au contrazis cu FMI pe tema soluţiei de însănătoşire a finanţelor publice ale statului elen. Statele creditoare în frunte cu Germania au refuzat să dea mai mulţi bani sau să ofere o reducere a datoriilor, iar miniştrii de Finanţe nu au reuşit să găsească suficiente fonduri din alte surse pentru reducerea datoriilor Greciei, care sunt pe cale să atingă 190% din PIB în 2014.


- Directorul adjunct al ANA a fost audiat de DIICOT
Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Dumitru Constantin, fost director adjunct al Direcţiei Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în mandatul lui Sorin Blejnar, a fost audiat, Miercuri, de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro. Potrivit șefului DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru,  Dumitru Constantin a fost audiat de procurori întrucât există indicii că acesta ar fi sprijinit gruparea infracţională condusă de Silviu Florin Teodosiu care a fost destructurată la începutul săptămânii trecute.


- MAE: 38 de cetăţeni români au fost evacuaţi din Fâşia Gaza
38 de cetăţeni români au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, în cadrul unei operaţiuni organizată de Ministerul de Externe, în contextul recentelor violenţe. Evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza a fost organizată de către Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, cu sprijinul agențiilor specializate ale ONU din regiune.

21 Noi 2012 - 19:03

Format: 

Topic: