Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Joi, 22 Noiembrie:


- Deputatul PSD Ion Stan, acuzat de trafic de influență, urmărit penal
Deputatul PSD Ion Stan este dat în urmărire penală, fiind acuzat de trafic de influență. DNA informează că a început urmărirea penală a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă, după ce acesta a cerut, de la un om de afaceri care l-a denunţat, 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorală, în schimbul influenţei pentru obţinerea unor contracte.

- DNA cere arestarea deputatului Alin Trăşculescu
DNA cere arestarea lui Alin Trăşculescu, dosarul său urmând a fi judecat în această seară.
 Avocatul fostului deputat a spus, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că procurorii l-au citat pe Alin Trăşculescu pentru audiere şi pentru a fi desigilate şi predate părţi din documentele ridicate în urma flagrantului.Totodată, procurorii anticorupţie au extins cercetarea penală în cazul lui Trăşculescu şi pentru fapta de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, despre care avocatul a arătat că "subzista" şi până la acest moment.Fostul deputat Alin Trăşculescu s-a prezentat, Joi, la DNA, fiind citat în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă şi instigare la spălare de bani.


- CSM a dat aviz negativ pentru cei doi procurori propuşi de Mona Pivniceru
Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ, Joi, numirea lui Ioan Irimie şi a lui Tiberiu Niţu la conducerea DNA, respectiv în funcţia de procuror general, ambii înregistrând cinci voturi "împotrivă" şi unul favorabil, acesta aparţinând ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru. Avizul este doar unul consultativ, ultimul cuvânt fiind al preşedintelui Traian Băsescu. Niţu (propus pentru Parchetul General) şi Ioan Irimie (propus pentru DNA) au fost audiaţi joi de secţia de procurori ai CSM. Audierile au fost extrem de tensionate. Daniel Morar membru al Comisiei i-a suspus unui adevărat test de cunoştinţe pe cei doi candidaţi. Atât Morar cât şi vicepreşedintele CSM Oana Schmidt Haineală s-au arătat nesatisfăcuţi de răspunsurile celor doi canidaţi. Ioan Irimie nu putut să răspundă coerent şi la majoritatea întrebărilor adresate.


- Dosarul fraudelor la referendum: Alţi 13 membri ai unor secţii de votare din judeţul Constanţa, cercetaţi
Procurorii de la Parchetul de pe Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva membrilor de la doua secţii de votare din localitatea Lumina-Constanţa, după ce ieri i-au învinuit pe cei de la o secţie de votare din Ovidiu.Potrivit comunicatului de presa, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ au derulat si deruleaza cercetari fata de membrii mai multor birouri electorale constituite pe raza judetului Constanta, acestea facand parte din dosarul "fraude la referendum".

 - Liderul PDL Constanţa Gigi Chiru a fost trimis în judecată pentru mită electorală
Liderul filialei judeţene Constanţa a PDL Gigi Chiru a fost trimis în judecată de procurori, Joi, fiind acuzat că în luna Mai, în timp ce se afla în campanie electorală pentru postul de primar al municipiului Constanţa, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze.

- DEZERTĂRI în masă în PDL. 30 de primari PDL sprijină USL
Nu mai puţin de 30 de primari PDL din judeţul Mehedinţi şi-au anunţat, joi, susţinerea faţă de Uniunea Social Liberală. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă. Printre primarii 'dezertori' se numără edilul din Baia de Aramă şi din alte localităţi aflate în zona de nord a judeţului Mehedinţi.

22 Noi 2012 - 20:14

Format: 

Topic: