Share
23 Aug 2013 - 19:12

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de vineri, 23 august:
1. Preşedintele Băsescu nu îi retrage decoratia lui Tőkés László

Administrația Prezidențială face următoarele precizări referitoare la solicitarea prim-ministrului Guvernului României, Victor-Viorel Ponta, pentru declanșarea procedurilor legale în vederea retragerii Ordinului Național „Steaua României” - în grad de Cavaler europarlamentarului Tőkés László trimisă Administrației Prezidențiale în data de 22 august 2013:

2.Mircea Irimie: Nu vom susţine parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex
Parlamentarii conservatori şi-au exprimat decizia fermă de a vota împotriva proiectului de lege privind parteneriatul civil între persoanele de acelaşi sex propus de deputatul Remus Cernea, având datoria morală de a proteja familia ca instituţie de bază a societăţii. În opinia liderilor conservatori, reglementarea juridică a parteneriatului civil reprezintă o alterare a instituţiei familiei tradiţionale din România bazată pe comuniunea dintre bărbat şi femeie.

3. Fosta directoare de la Liceul 'Dimitrie Bolintineanu' a fost trimisă în judecată
Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu" Costica Vărzaru a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei. Femeia este acuzată de trafic de influenţă şi instigare la tentativă la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

4. Dosarul APIA: Pană şi Voinea rămân în arest
Curtea de Apel Bucureşti a decis că directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, acuzaţi de fapte de corupţie, rămân în arest.

5. Antonescu: Cred sincer că Săpunaru e o propunere cu multe şanse
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gândul", că nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea pentru Transporturi.

6. Sulfina Barbu: Discuţiile despre unificarea dreptei vor avea loc după europarlamentare
Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu speră că se va realiza unificarea dreptei în jurul PDL şi că discuţiile cu formaţiunile de dreapta ar putea începe după alegerile europarlamentare de anul viitor.

7. Sulfina Barbu: Nini Săpunaru nu are experienţa necesară
Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu apreciază că Nini Săpunaru nu are experienţa necesară pentru postul de ministru al Transporturilor, dar că nu a fost surprinsă de propunerea liberalilor.

8. Dan Voiculescu a fost denunţat la DNA
Dosarul este în faza actelor premergătoare, astfel că cercetările sunt în faza incipientă, nefiind pusă încă sub acuzare vreo persoană.
 

Format: 

Topic: