23 Oct 2012 - 19:15

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Marți, 23 Octombrie 2012:


- Gheorghe Barbu a demisionat din funcţia de secretar general al Camerei Deputaţilor. Biroul Permanent al Camerei  a luat act, Marţi, de demisia acestuia.

- Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

- Plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de PDL şi intitulată "Guvernul USL-frâna de motor a bugetului".

- Proiectul de lege privind Bacalaureatul profesional, trimis spre reexaminare de către preşedintele Traian Băsescu, nu a întrunit numărul necesar de voturi în sesiunea de vot final, prin urmare va fi retrimis la comisia de învăţământ.

- Plenul Camerei Deputaţilor a respins, Marţi, cu 130 voturi "împotrivă", 43 voturi "pentru" şi 15 abţineri,  moţiunea simplă iniţiată de PDL şi intitulată "Guvernul USL-frâna de motor a bugetului".

- Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului l-au ales, Marți, cu 274 de voturi ”pentru” și un singur vot ”împotrivă”, pe Nicolae Havrileț în funcția de președinte al Comitetului de Reglementare al ANRE.

-Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a colaborat cu Securitatea, a hotărât definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

- Ministerul Afacerilor Externe cere retragerea imunității diplomatului rus care a călcat, în Capitală,  Duminică, pe trecerea de pietoni, o tânără de 19 ani și care a refuzat  testarea cu aparatul etilotest, precum şi prelevarea de probe biologice.

- Daniel Tudor a fost numit preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Cu 246 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

- Şeful Jandarmeriei Române, Gavrilă Pop, a fost demis de către ministrul de Interne, Mircea Duşa.

- Consiliul National de Etica a anuntat ca Directia Juridica din cadrul Ministerului Educatiei a avizat hotararea CNE potrivit careia Laura Codruta Kovesi nu a plagiat


 

Format: 

Topic: