Share
23 Sep 2013 - 19:29

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de luni, 23 septembrie:

Predoiu a prezentat Guvernul Fantoma al PDL
Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a prezentat, luni, Biroului Permanent Naţional al partidului, componenţa guvernului alternativ al democrat-liberalilor.Printre miniştrii "din umbră" se află Monica Macovei, la Justiţie, Gheorghe Ialomiţianu - Finanţe, Andreea Paul - Economie, Gheorghe Ştefan - Agricultură, Lucian Bode - Energie. Rolul guvernului alternativ va fi de a monitoriza activitatea miniştrilor în exerciţiu, de a spune greşelile acestora şi de a merge prin ţară pentru a fi aproape de oameni.

Senatorul independent de Neamț Leonard Cadăr a trecut la PSD
Senatorul independent de Neamţ Leonard Cadăr şi-a anunţat, luni, în plenul Senatului, înscrierea în PSD.Cadăr, fost senator PDL, și-a anunțat demisia din partid, în urma unor tensiuni în cadrul filialei PDL Neamț.Acesta a anunțat că va activa ca senator independent „în interesul cetățeanului” care l-a ales în acestă funcție.Leonard Cadăr a fost ales senator de Neamţ în decembrie 2012, în Colegiul uninominal 2.

Sportul Studenţesc a fost exclusă din Liga a II-a
Sportul Studenţesc a fost exlusă din campionatulul Ligii a II-a de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), urmând ca sezonul viitor să fie înscrisă în Liga a III-a, informează FRF.Comisia de Disciplină a FRF a luat această măsură, după ce a obligat gruparea Sportul Studenţesc să plătească cheltuielile de organizare la partida cu Rapid CFR Suceava din campionatul trecut.În luna iunie, Comisia a obligat Sportul Studenţesc să suporte cheltuielile de deplasare, cazare şi masă ale grupării moldave, în sumă de 9.474 de lei, însă clubul bucureştean nu a făcut acest lucru, astfel încât "alb-negrii" nu au fost programaţi la meciurile din acest sezon al ligii secunde.

Angela Merkel a câştigat alegerile dar este obligată să facă alianţă pentru majoritate parlamentară
Triumf pentru Angela Merkel, în alegerile generale din Germania. Conservatorii conduşi de ea au obţinut 42% dintre voturi, potrivit rezultatelor parţiale oficiale. Este cel mai bun rezultat din 1990 până acum. Doamna de fier sărbătoreşte, însă, cu inima îndoită. Este obligată să facă o alianţă, ca să obţină - în parlament - majoritatea necesară pentru a guverna. Varianta ce mai bună ar fi social-democraţii, care au luat 26% din sufragii.  

Format: 

Topic: