26 Iun 2012 - 18:44

Va propunem o trecere in revista a celor mai importante evenimente care au avut loc in ziua de marti,26 Iunie 2012:

Ioan Lascăr şi Şerban Brădişteanu, audiaţi la DNA
Medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lască au fost audiati la sediul DNA, în cazul Adrian Năstase.
Aceştia sunt acuzaţi de favorizarea infractorului. Mai mult, Şerban Brădişteanu este urmărit penal.
Tot în acest caz au primit interdicţia de a părăsi ţara şi Adjuctul Poliţiei Capitalei şi şeful de la Urmăriri.


Șefii Poliției Române și Capitalei, citați la DNA în cazul Năstase
Șeful Poliției Române, Petre Tobă, și șeful Poliției Capitalei, Lucian Guran, au fost citați la DNA pentru a fi audiați în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase.Aceste citații vin după ce medicul Șerban Brădișteanu și trei polițiști de la Poliția Capitalei, Serviciul Urmăriri, au fost ridicați marți dimineață de procurorii DNA și duși la audieri.


Noua conducere a TVR a fost validată în plenul reunit al Parlamentului
Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat, marţi, cu 238 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", validarea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, votul fiind secret cu bile.Din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, de 452, au fost prezenţi în plen 240 de parlamentari.

 

Senatorul PDL Ovidiu Marian trece la PNL
Senatorul PDL de Arad Ovidiu Marian a anunţat, Marţi, în plenul celor două Camere ale Parlamentului, că pleacă de la democrat-liberali şi se alătură PNL.Senatorul Ovidiu Marian este preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat şi a fost ales parlamentar de Arad pe listele PDL la alegerile din 2008.

 

Sute de medicamente cu preţ accesibil riscă să dispară de pe piaţă
Discuţiile cu Guvernul pentru revizuirea taxei clawback au eşuat, în contextul în care autorităţile au respins orice propunere formulată de reprezentanţii industriei producătoare de medicamente generice, au anunțat, Marți, companiile membre ale Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR).


Tribunalul București: Năstase poate fi încarcerat
Nu există nicio piedică în punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei stabilite pentru fostul premier Adrian Năstase, a decis, Marți, Tribunalul București.Decizia nu este definitivă, ea putând fi atactă cu recurs în termen de 10 zile.Tribunalul București va trimite decizia către poliție, pentru refacerea documentelor necesare.


Lipsa de rovinietă atrage după sine o singură amendă pe lună
Potrivit noii legi adoptată, Marți, de Camera Deputaţilor, cei care circulă fără rovinietă nu vor mai fi nevoiţi să plătească şi tariful de despăgubire către  Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi. Acest tarif este, acum, de 28 de euro, pentru autoturisme.


USL și-a respins propriul proiect privind indexarea pensiilor şi salariilor
USL a respins, Marți, în Senat, proiectul de lege al PSD ce viza indexarea pensiilor cu rata inflaţiei şi revenirea la salarizarea din 2010 indexată cu rata inflaţiei.Senatorul PDL Mihail Hărdău a acuzat că iniţiatorii, parlamentari PSD, au votat împotriva propriului proiect de lege, dar pe care l-au cerut în permanenţă guvernelor Boc şi Ungureanu.


 

Format: 

Topic: