27 Aug 2012 - 19:11

a propunem o trecere in revista a celor mai importante evenimente care au avut loc in ziua de Luni, 27 August:

- Antonescu și-a pregătit plecarea de la Cotroceni
Crin Antonescu a semnat decretele pentru eliberarea din funcţie a tuturor consilierilor săi.

-Decizia CCR privind refrendumul a fost citită în plenul reunit al Parlamentului
 USL a luat parte la plen doar atât cât să asigure cvorumul de ședință, apoi s-a retras, în semn de protest față de invalidarea referendumului, cu care nu este de acord.La şedinţă au venit doar patru din cei nouă judecători ai Curţii, respectiv Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc şi Ştefan Minea.
Urmează publicarea deciziei în Monitorul Oficial.

- Protestul de la Piaţa Universităţii s-a mutat la Palatul Parlamentului
 Câteva zeci de persoane au protestat luni după-amiază în Parcul Izvor, vizavi de Palatul Parlamentului, împotriva întoarcerii preşedintelui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.


-Năstase scrie din închisoare
 Adrian Năstase a scris un editorial din închisoare despre justiţia din România. El lansează un atac dur la adresa Monicăi Macovei şi a lui Traian Băsescu.


-România, Locul al II-lea ÎN LUME, la GEOGRAFIE
La Olimpiada Internațională de Geografie, patru elevi români au câștigat două medalii de aur, una de argint și una de bronz.În clasamentul pe națiuni, România este pe locul al II-lea în lume.Olimpiada s-a desfășurat la Koln, Germania, în perioada 21-27 august.

-BAC 2012, sesiunea de toamnă
Aproape 54.000 de absolvenți ai claselor a XII-a susțin astăzi proba scrisă de Limba și literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat 2012.

Format: