Share
27 Aug 2013 - 19:07

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de marţi, 27 august:
1. Şeful CNAS: Nu va fi nicio problemă cu salariile medicilor

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, marţi, la Braşov, că nu sunt probleme cu plata salariilor medicilor din sistemul public de sănătate până la sfârşitul anului.

2. Punctul de vedere al Ministerului de Finanţe referitor la declaraţiile de avere
Referitor la informaţiile vehiculate în mass-media potrivit cărora toţi românii vor trebui să depună declaraţii de avere din 2014, Ministerul de Finanţe face următoarele precizări:

3. Primarul municipiului Beiuș, trimis în judecată
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:

4. Premierul: Bun venit în Guvern doamnei Mănescu
Contractul de privatizare a CFR Marfă va fi semnat săptămâna viitoare, a anunţat marţi premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

5. Ponta: Am trecut prin Drumul Taberei şi se lucrează la metrou
Premierul Victor Ponta a declarat că lucrările la reţeaua de metrou din Drumul Taberei sunt în toi, chiar dacă sunt zvonuri care susţin contrariul. premierul spune că a fost la faţa locului şi s-a convins personal că la şantierul din cartierul Drumul Taberei se lucrează.

6. Băsescu: România e îndreptăţită să fie compensată pentru abandonarea proiectului Nabucco
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că România ar trebui să fie compensată de către UE pentru abandonarea proiectului Nabucco prin alocarea de resurse pentru modernizarea căilor ferate.

7. Oprescu către Antonescu şi Zgonea: Să ne aplecăm puţin pe legile administraţiei
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut marţi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului să verifice legile administraţiei care sunt "caduce".

8. Băsescu despre Siria: Vom fi solidari cu aliaţii noştri
Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că România deţine analize cu privire la utilizarea gazelor toxice în Siria, dar că va adopta o anumită poziţie când nu se vor pronunţa experţii ONU.

9. Dobriţoiu: Am cerut scoaterea de sub urmărire penală
Corneliu Dobriţoiu a spus, marţi, că a cerut la DNA scoaterea sa de sub urmărire penală. Fostul ministru a susţinut că nu avea cum să facă demersurile privind repartiţia unei locuinţe de serviciu pentru că era într-o misiune a NATO.

10. Buşoi: Nu cred că se va lua decizia politică de a fi şterse debitele cetăţenilor la CAS
Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat, marţi, la Braşov, că nu crede că vor fi şterse toate penalităţile şi toate debitele cetăţenilor care au primit prin poştă somaţii de plată a CAS pentru ultimii cinci ani.

11.Antonescu: Schimbările care au loc în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa antrenează exigenţe noi
Preşedintele Senatului Crin Antonescu a susţinut, la Reuniunea diplomaţiei, că România trebuie să intensifice relaţiile cu ţările din vecinătatea estică şi să lupte pentru obţinerea unui mandat în Consiliul de Securitate ONU

12. Daniela Lulache va avea o indemnizaţie fixă brută de 24.150 lei pe lună la Nuclearelectrica
Directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, va primi o indemnizaţie fixă brută lunară de 24.150 lei (5.439 euro).
 

Format: 

Topic: