Share
27 Noi 2013 - 19:50

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de 27 noiembrie:
1. Traian Băsescu: Vrem să ne întregim ţara

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, în direct la TVR, că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, este unirea cu Republica Moldova.
Sângele apă nu se face! Vrem sa ne întregim ţara. Sunt convins că, dacă în Republica Moldova va exista un curent unionist, România va spune "da" fără să ezite. Proiectul de ţară pentru România, următorul proiect de ţară, este "Vrem să ne întregim ţara!", a declarat preşedintele în emisiunea La Vârf.

2. Li Keqiang: Vedem între România şi China un potenţial uriaş de colaborare
Li Keqiang, aflat în vizită oficială la București, susține un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. În debutul discursului din plenul Parlamentului, șeful Executivului de la Beijing a mărturisit că se simte în România ca acasă.

3. Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul Italiei
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost exclus, miercuri, din Senat, pentru că a fost condamnat la închisoare în scandalul de evaziune fiscală.

4. Weber: Ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români nu e o favoare, ci un drept
Europarlamentarul PNL Renate Weber apreciază că măsurile anunțate de guvernul britanic condus de David Cameron, privind reducerea „turismului pentru beneficii” trebuie să aibă în vedere, în mod nediscriminatoriu, toți cetățenii europeni care vin să muncească în Marea Britanie.

5. Şefa comitetului de părinţi de la Liceul "Bolintineanu" a fost condamnată la doi ani de închisoare
Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe şefa comitetului de părinţi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", Gina Ciontoiu, la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraudarea examenului de bacalaureat.

6. Mişu Negriţoiu, ING: Dobânzile la credite nu vor ajunge niciodată la nivelul celor din Europa
Mişu negriţoiu, preşedintele ING Bank, a declarat la un forum financiar că dobânzile la credite nu vor ajunge la nivelul celor din Germania atâta timp cât riscul suveran nu este acelaşi.

7.Guvernul României a alocat noi fonduri pentru plata beneficiarilor POS DRU şi POS CCE
Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri, 27 noiembrie, un nou împrumut în valoare de 350 milioane de lei, de la Trezoreria Statului, destinat efectuării de plăţi către beneficiarii de fonduri europene contractate în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

8.Comisia Europeană propune cote de pescuit în Marea Neagră pentru 2014
Comisia Europeană a prezentat propunerea sa privind cotele de pescuit în 2014 pentru stocurile de pește din Marea Neagră. Propunerea are în vedere doar două state membre UE, respectiv România și Bulgaria. Comisia propune reducerea cotei la calcan cu 15% (până la 74 de tone) și menținerea neschimbată a cotei la șprot (11.475 de tone). Cota la calcan se împarte egal între cele două state membre, în timp ce în cazul celei pentru șprot nivelele naționale sunt situate la 70 și 30% (din cota UE) pentru Bulgaria și, respectiv, România.

9. Victor Ponta: Prin SMURD România se plasează în elita mondială
Prin sistemul de intervenție în situații de urgență, SMURD, România se plasează în elita europeană și cea mondială, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri, la ceremonia care a avut loc la finalul întrevederii bilaterale pe care a avut-o cu omologul muntenegrean, Milo Djukanovici.

10.Guvernul a deblocat 1124 de posturi din sistemul medical
Guvernul a avizat plata dublă a personalului medical pentru zilele nelucrătoare, sâmbăta, duminica şi sărbători, şi a aprobat suplimentarea bugetului Sănătăţii cu 200 milioane lei în vederea plăţii arieratelor, a anunţat ministrul Nicolăescu.
 

Format: 

Topic: