Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Miercuri, 28 Noiembrie:

- Ambasadorul SUA la Bucureşti a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu
Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein, aflat la final de mandat, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce. Ambasadorul american a mulţumit pentru înalta distincţie acordată şi a declarat că anii petrecuţi la post în România au fost printre cei mai plini de satisfacţie din viaţa sa.Preşedintele Traian Băsescu a declarat că reprezentantul Statelor Unite a fost unul dintre diplomaţii care nu numai că si-a iubit meseria, ci şi ţara în care a activat.

- Andreea Mihaela Bîrlea, declarată în instanță fiica poetului Adrian Păunescu
După doi ani de procese în justiție, cu toate armele și dovezile de care dispune, Andreea Bîrlea a reușit să-i convingă pe magistrați ca ea este într-adevar rodul iubirii dintre mama sa, Rodica Bîrlea și Adrian Păunescu. Judecătoria Sectorului 1 i-a dat dreptate, azi, în procesul de stabilire a paternității, în care femeia a încercat să demonstreze ca este sânge din sângele scriitorului. Andreea Bîrlea ar urma să primeasca 400 de mii de euro, reprezentând 10 la suta din averea scriitoruluo. Decizia luata astazi de judecatoria sectorului 1 poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

- Seara decisivă pentru Cristian Cioacă. Tribunalul a decis sa fie cercetat in libertate
Cinci ore tensionate pentru Cristian Cioacă, polițistul acuzat că și-a ucis soția, pe avocata Elodia Ghinescu. Adus în mare grabă, Joi, la Tribunalul București, Cioacă urma să afle dacă își va petrece sau nu următoarele zile după gratii. Procurorii au încearcat să obțină arestarea lui sub acuzațiile de omor calificat și profanare de morminte, dar instanta a decis sa fie cercetat in libertate.

- CNADNR a mai reziliat un contract cu Romstrade, pentru întârzieri
Neîndeplinirea obligaţiilor de către Romstrade a dus la rezilierea contractului acordat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru reabilitarea unui drum naţional.Mai precis, este vorba de un tronson de 53 de kilometri al şoselei Alexandria-Craiova.Romstrade a înregistrat întârzieri faţă de termenele asumate şi nu a ţinut cont de notificarea CNADNR de recuperare a acestora, se arată în comunicatul companiei de autostrăzi.Romstrade a mai pierdut recent un contract, cel pentru construcţia primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, motivul fiind tot întârzierea lucrărilor.

- Meciurile de Champions League se vor vedea și la TVR
Postul public de televiziune a anunțat, Miercuri, că a achiziționat drepturile de difuzare pentru următoarele trei sezoane ( 2012 – 2015) ale Champions League.TVR nu a anunțat prețul plătit, însă a precizat, într-un comunicat de presă, că suma este de 10 ori mai mică decât în cazul contractului anterior. Având în vedere că postul public a dat pentru ultimele trei sezoane aproximativ 35 – 40 de milioane de euro, fiind cel mai păgubos contract din istoria TVR, actualul preț este estimat la 3,5 – 4 milioane de euro.Totodată, postul public de televiziune a achiziționat și drepturile pentru Campionatele Mondiale de Gimnastică, dar și pentru Eurovision 2013.

- Au fost reluate plățile în cadrul Programului Operațional de Mediu
Serviciile Comisiei Europene au informat Joi autoritățile române cu privire la decizia de a relua plățile în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, blocate încă din luna Iulie 2012.După decizia de astăzi, vor putea fi procesate cererile de rambursare a sumelor cheltuite în cadrul proiectelor asociate acestui program.Pentru a fi în măsură să decidă reluarea plăților și în cazul celorlalte trei programe blocate, Comisia Europeană urmărește cu interes progresele înregistrate.

- Deputatul Ion Stan nu își dă demisia
Deputatul Ion Stan, acuzat de trafic de influență, a declarat, Miercuri, că nu își dă demisia din Parlament pentru acuzațiile aduse.Acesta s-a prezentat la Camera Deputaților pentru a consulta referatul întocmit de procurorii DNA, trimis în Parlament în vederea avizării cererii de arestare a acestuia.Deși liderul PSD Victor Ponta i-a sugerat să-și dea demisia pentru a se pune la dispoziția Justiției, deputatul a spus că nu are de gând să facă acest lucru.Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a sesizat Comisia juridică în legătură cu cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, stabilind că aceasta are termen până pe 1 Decembrie să elaboreze raportul.

28 Noi 2012 - 19:31

Format: 

Topic: