Share
3 Sep 2013 - 20:31

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de 3 septembrie:

1. Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului, marţi, într-o declaraţie de presă la Cotroceni, să emită o Ordonanţă de Urgenţă care să stabilească un termen în care iubitorii de câini să ia maidanezii acasă, iar cei rămaşi neadoptaţi să fie eutanasiaţi.

2. Nicolăescu: Medicul va fi obligat să informeze pacientul ce medicamente i se potrivesc şi pacientul decide
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, la Craiova, că începând cu anul 2014 va exista o normă în contractul-cadru prin care pacientul va avea posibilitatea să îşi aleagă medicamentul generic.

3. Dan Şova a participat la forumul de afaceri romano-chinez, organizat la Beijing
Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Coman Şova, a participat marţi la forumul de afaceri romano-chinez, organizat la Beijing.

4. PDL Bucureşti: USL a blocat legea câinilor fără stăpân
Organizaţia PDL Bucureşti susţine că, până la o modificare legislativă, obligaţia rezolvării problemei câinilor fără stăpân revine exclusiv primarului general, Sorin Oprescu.

5. Câinele criminal aparţine Fundaţiei Caleidoscop
Câinele, care a fost găsit luni, după moartea copilului de patru ani, murdar de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, a declarat marţi coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

6. Crin Antonescu: Nu vom obstrucţiona cercetarea în cazul Vosganian
Referitor la anchetarea liberalului Varujan Vosganian de către DIICOT, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că Parlamentul nu va obstrucţiona activitatea de cercetare penală, dar că crede în onestitatea fostului ministru al Economiei.

7. Mugur Isărescu: Cine a făcut reformă structurală a avut creştere economică
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că o creştere economică pe termen lung poate fi generată în primul rând de politicile structurale, care au plictisit populaţia.

8. Antonescu: Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig merg în PE
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat marţi că Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat din Parlamentul României pentru a prelua mandatele de europarlamentari.

9. Copilul care a murit muşcat de câini avea sute de plăgi
Copilul de patru ani care a murit luni muşcat de mai mulţi câini avea sute de plăgi, conform unor surse de la IML. Se pare că micuţul a murit în urma muşcăturilor de câini care sunt prezente pe toată suprafaţa corpului. Rănile aveau dimensiuni de la jumătate de centimetru până la 5-6 centimetri şi i-au provocat hemoragiei externă masivă.

10. Elena Băsescu despre fetiţa sa: Este un nume cu o semnificaţie puternică pentru familia noastră
Elena Băsescu a scris pe Facebook, într-o postare de marţi, că fiica sa se numeşte Sofia Anais şi că este un nume cu o semnificaţie puternică pentru familia Băsescu
 

Format: