Share
4 Sep 2013 - 20:32

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de miercuri, 4 septembrie:
1. A fost făcut public proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană

Guvernul a făcut public proiectul de lege privind exploatarea auriferă de la Roşia Montană. Conform acestuia, proiectul aduce redevenţe de 6% din valoarea producţiei de aur şi argint, mii de locuri de muncă şi sute de milioane de dolari la bugetul de stat. Specialiştii apreciază că vor ajunge la bugetul de stat aproape 600 milioane de dolari din redevenţe. Dividentele încasate de România drept acţionar sunt calculate la 580 de milioane, iar impozitul pe profit - 450 de milioane de dolari. În total, statul ar încasa 2,3 miliarde de dolari, la un preţ al aurului de 1200 de dolari pe uncie.

2. Mecanismul decontării cererilor de plată devine funcţional pentru beneficiarii din mediul privat
Beneficiarii din mediul privat care nu dispun de resursele necesare pentru a achita facturile primite de la furnizori vor putea solicita sumele de care au nevoie pentru plata acestora de la Autoritatea de Management a programului operaţional prin intermediul căruai au primit finanţarea

3. Sorin Oprescu a convocat o şedinţa de urgenţă pentru a se lua măsuri în cazul câinilor
Primarul general, Sorin Oprescu, i-a convocat, la o şedinţa de urgenţă, pe primarii celor 6 sectoare ale Capitalei, prefectul Municipiului Bucureşti, prefectul Judetului Ilfov, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, precum şi pe liderii de grup ai partidelor politice reprezentate în CGMB, pentru a stabili măsurile imediate privind situaţia câinilor comunitari.

4. Emil Boc: Eutanasierea este o soluţie care se aplică şi în alte ţări
Primarul Clujului, Emil Boc, apreciază că soluţia pentru câinii comunitari este eutanasierea celor care nu sunt adoptaţi de populaţie după ce ajung în adăposturi.

5. Parchetul General a preluat cazul copilului omorât de câini
Parchetul instanţei supreme preia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Capitalei dosarul privind împrejurările în care a murit copilul de patru ani muşcat de câini în zona Parcului Tei din Bucureşti. În acest caz au fost sancţionaţi şeful Poliţiei Locale a Sectorului 2, directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului, administratorul terenului tragediei şi paznicul proprietăţii.

6. Bunica copilului mâncat de câini: Să-l vedeţi cum este. Nu mai are o mână, capul e luat. Tot, tot, tot....
Trupul neînsufleţit al copilului de patru ani ucis de câini maidanezi în zona Parcului Tei a fost depus, miercuri, la Biseria Sfântul Gheorghe din Capitală.

7. Medicii ameninţă cu proteste în stradă
Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă.

8. Daniel Constantin: 71% din producătorii analizaţi în această perioadă au scăzut preţul pâinii
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că 71% din producători şi 82% din comercianţi au redus preţul la pâine după reducerea TVA.

9. Dragnea acuză ONG-urile de blocajele privind problema câinilor
Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că vina blocajelor privind problema câinilor maidanezi o poartă ONG-urile care blochează mereu procedurile.

10. Elena Băsescu şi fiica sa au fost externate
Elena Băsescu şi fiica sa au fost externate, miercuri, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Elena a fost însoţită de către soţul sau şi părinţii lor.

11. Băsescu: Am rămas marcat de drama lui Ionuţ
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că este marcat de drama lui Ionuţ, băieţelul de 4 ani ucis de câini în parc.
 

Format: 

Topic: