Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de 5 septembrie:
1. Oprescu: La referendum, cetatenii vor fi intrebati daca sunt de acord cu eutanasierea

Primarul general Sorin Oprescu a anunţat, joi, că va propune în CGMB ca bucureştenii să răspundă la referendum la întrebarea: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi nerevendicaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?".

2. A fost publicat proiectul de Ordin privind reglementarea unor măsuri fiscale
Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la rubrica Transparenţă decizională, a fost postat proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii de aplicare a prevederilor art. V din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscale.

3. Varujan Vosganian a participat la inaugurarea liniei de producţie de sticlă laminată
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a participat joi, 5 septembrie, la Călăraşi, la inaugurarea liniei de producţie de sticlă laminată din cadrul fabricii Saint-Gobain Glass.

4. Ambasadorul Franţei a participat la inaugurarea unei noi linii de producţie din cadrul fabricii Saint-Gobain
Excelenţa sa Philippe GUSTIN, Ambasadorul Franţei în România a participat, joi, la inaugurarea unei noi linii de producţie de sticlă laminată din cadrul fabricii Saint-Gobain Glass România de la Călaraşi, eveniment la care a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

5. În urmă cu mai bine de un an un alt copil a decedat ucis de un maidanez
Uciderea copilului de 4 ani din București a avut loc la mai bine de un an când un alt copil de șapte anișori din satul sucevean Călinești a avut parte de acceași moarte cumplită. Pe 24 martie 2012, ora 10.57, Samir Tcaciuc, de șase ani, a decedat pe un teren viran din apropierea cimitirului satului natal , comuna Dărmănești, după ce a fost mușcat de aprope tot corpul de câini. Patrupezii maidanezi își făceau veacul în apropierea unei gropi de gunoi. 

6. Monica Macovei a participat la Forumul Economic din Polonia
Europarlamentarul Monica Macovei a organizat Forumul Economic, care se desfăşoară în Krynica – Polonia, împreună cu Institutul pentru Studii Estice din Varşovia.

7. Năstase: Mihnea mi-a povestit aseară că a reuşit cu greu să scape de un dulău de vreo cincizeci de kilograme
Fostul premier Adrian Năstase arată că soluţia pentru câinii fără stăpân este în Ordonanţa de urgenţă a guvernului nr. 115/2001, care dă atribuţii clare autorităţilor locale de a rezolva această problemă.
 

5 Sep 2013 - 20:36

Format: