Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de 6 septembrie:
1.Bătaie între suporterii unguri şi jandarmi

Dezastru în Centrul Istoric din Bucureşti şi la Gara de Nord unde mai mulţi suporteri maghiari veniţi să asiste la meciul România - Ungaria din preliminariile Cupei Mondiale din 2014 au fost implicaţi în altercaţii cu forţele de ordine româneşti. Jandarmii au fost nevoiţi să apeleze la gaze lacrimogene şi i-au lovit cu bastoanele pe fanii unguri. Cel puţin trei fani maghiari aflaţi în zona Arenei Naţionale au fost duşi la Spitalul Sfântul Pantelimon, cu traumatisme cranio-cerebrale. De asemenea, au fost răniţi şi trecători din zonele afectate de incidente.

2. Consilierii bucureşteni au aprobat organizarea referendumului pentru câinii comunitari
Consilierii bucureşteni au aprobat, vineri, organizarea referendumului local pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Capitală, aşa cum a propus primarul general Sorin Oprescu.

3. Mama lui Ionuț: Să ne gândim bine ce alegem, copii sau maidanezii?
Peste o sută de persoane participă, vineri seară, în Piața Romană din București, la protestul în care se cere rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Printre cei care-l comemorează pe Ionuț Anghel se află și părinții acestuia.

4. Un băieţel în vârstă de trei ani a fost muşcat de faţă şi de cap
Un băieţel în vârstă de trei ani din comuna dâmboviţeană Potlogi a fost muşcat de faţă şi de cap de un câine. Incidentul a avut loc pe o stradă din localitate.

5. A fost lansat proiectul "Școala profesională duală în turism Ioan Șenchea Făgăraș"
Președintele Autorității Naționale pentru Turism(ANT), Răzvan Filipescu, a participat vineri, la Brașov, la lansarea proiectului ”Școala profesională duală în turism Ioan Șenchea Făgăraș”.

6. Amenzi de 2500 de lei pentru persoanele care adoptă câini şi îi lasa pe stradă
Persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, situat în Bucureşti, Şos. Odăi nr.3 – 5, Sector 1 riscă amenzi de 2500 lei dacă se constată că animalul luat în adopţie nu se află la adresa de domiciliu.

7. Laura Codruța Kövesi a solicitat Procurorului General începerea urmăririi penale împotriva lui Silaghi
Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi a solicitat vineri Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să sesizeze Președintele României pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui SILAGHI OVIDIU IOAN, fost ministru al Transporturilor.

8. RATB reorganizează liniile de transport din Cartierul Bucureştii Noi
Ca urmare a demarării lucrărilor de extindere a Magistralei 4 de metrou până la staţia ,,Ştrandul Străuleşti” şi a restricţionării traficului rutier general pe Bd. Bucureştii Noi, tronsonul cuprins între Str. Jimbolia şi Str. Constantin Godeanu, începând cu data de 08.09.2013, Regia Autonomă de Transport Bucureşti va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă.
 

6 Sep 2013 - 20:47

Format: 

Topic: