Share
12 Sep 2013 - 19:30

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de joi, 12 septembrie:

Potop în judeţul Galaţi
Nouă persoane au murit şi peste 700 de case au fost inundate, după o ploaie de câteva ore în nord-vestul județului Galați. Primarii invocă faptul că au primit târziu avertizările privind cantitățile mari de apă. Meteorologii spun că prognoza nu poate fi aflată mai devreme de jumătate de oră. Nord-vestul județului Galați a fost acoperit, miercuri seară, de o ploaie de proporţii subestimate iniţial de meteorologi care au tot prelungit codul galben până când târziu, în noapte, l-au transformat în cod portocaliu.

Dispută în USL pe proiectul Roşiei Montane
Crin Antonescu, atac fără precedent la Victor Ponta. Antonescu spune că Victor Ponta "face un joc parşivel" în cazul proiectului Roşia Montană. Antonescu susţine că premierul trebuie să îşi asume proiectul, odată ce a fost trimis de guvern către Parlament. Mai mult, Antonescu îl acuză pe Ponta că pune promisiunea faţă de soţie mai presus decât interesul naţional şi nu îşi asumă proiectul, chiar dacă Guvernul a trimis documentele către Parlament.

Deputatul Ioan Oltean este urmărit penal pentru corupţie
Deputatul Ioan Oltean a fost citat și a fost audiat joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Oltean este urmărit penal de procurorii DNA pentru că şi-ar fi folosit influenţa de lider politic pentru a determina rezultatul unor licitaţii, susţin procurorii DNA. Parlamentarul, care este şi președinte al organizației județene a PDL Bistrița-Năsăud, nu a vrut să divulge presei motivul pentru care a fost citat la audieri. Din informațiile obţinute de presă, el este învinuit într-o cauză disjunsă din dosarul fostului secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Ioan Andreica.

PE a votat reintroducerea vizelor pentru SUA şi Canada dacă nu permit libera circulaţie a românilor
Parlamentul European(PE) a votat, joi, o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru români. Însă, procedura este destul de complicată şi poate dura ani de zile.Prin modificarea Regulamentului 539/2001, Uniunea Europeană poate reintroduce vizele pentru cetăţenii americani şi canadieni, în cazul în care Washington şi Ottawa nu ridică obligativitatea vizelor pentru un stat membru al UE. Modificarea va intra în vigoare în decurs de 24 de luni de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE.Textul adoptat joi este rezultatul unor negocieri între Legislativul european şi Consiliu şi cuprinde două amendamente. "Mecanismul de reciprocitate" va putea fi activat atunci când o ţară terţă ai cărei cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a călători în UE aplică sau menţine obligativitatea vizelor pentru cetăţenii uneia sau mai multor state membre.

Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a fost pus sub urmărire penală
Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi a fost pus sub acuzare joi de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă, în formă continuată, fiind acuzat că a primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache.Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de către Blue Air a unor noi rute care să lege aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa.
 

Format: 

Topic: