Share

1. Camelia Begu a fost învinsă de Pavliucenkova în finala Kremlin Cup
Jucătoarea de tenis Irina-Camelia Begu, locul 61 WTA, a fost învinsă, duminică, la turneului Kremlin Cup de la Moscova,  cu scorul de 6-4, 5-7, 6-1, de sportiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 6.
"Vreau să o felicit pe Anastasia şi să îi urez succes în continuare. A fost o săptămână foarte bună pentru mine şi sper să revin aici. Vreau să le mulţumesc sponsorilor, fără care nu ar fi astfel de turnee, şi echipei mele. Aţi fost alături de mine tot timpul", a declarat Irina-Camelia Begu.

2. Referat DNA: Arestarea lui Hrebenciuc și Adam se impune existând riscul influențării martorilor 
Procurorii DNA apreciază că măsura arestării preventive în cazul deputaților Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam se impune pentru că există riscul influențării martorilor sau suspecților. DNA susţine că privarea de libertate la acest moment este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică. 

3. Două curse TAROM au fost anulate duminică
Compania TAROM a anulat duminică cursele ROT 275/6 București - Salonic - București și ROT 241/2 București - Moscova - București din cauza lipsei de personal navigant apt de zbor (însoțitori de bord). Pasagerii curselor anulate sunt preluati pe alte zboruri TAROM sau ale altor companii pentru a ajunge la destinația finală.

4. Ţigarete de contrabandă, ridicate de poliţişti
În urma unui control în trafic, polițiștii din Neamț au depistat un bărbat care avea disimulate într-o autoutilitară aproape 190.000 de țigarete de contrabandă. În seara zilei de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Neamț au depistat în trafic o persoană care transporta țigarete de contrabandă.

5. Neglijenţa în utilizarea gazelor naturale s-a soldat cu şase decese în ultimii doi ani
Manevrarea incorectă a aparatelor alimentate cu gaze naturale, precum şi utilizarea unor instalaţii sau aparate defecte sau deteriorate au cauzat 50 de explozii, în ultimii doi ani, în cele 20 de judeţe în care E.ON Gaz Distribuţie este activă. În urma acestora, 6 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 30 au fost rănite. Dintre acestea, 9 explozii s-au înregistrat în Moldova.

6. Hegedüs Csilla: Pe lângă restaurarea patrimoniului construit trebuie să întărim promovarea turismului cultural
„Turismul cultural reprezintă o modalitate de a conserva și valorifica monumentele istorice” – a declarat secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului, Hegedüs Csilla, la deschiderea conferinţei internaționale ”Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării”, organizată la Târgu Mureş. 

7. Peste 16 milioane de accesări pe www.manuale.edu.ro, în primele 48 de ore de la lansare
În primele 48 de ore de la lansarea platformei www.manuale.edu.ro, care permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I şi a II-a, s-au înregistrat peste 16 milioane de accesări şi peste 37.000 de vizitatori.
Noile manuale sunt rezultatul procesului de modernizare a conţinutului actului educaţional, o consecinţă firească a revizuirii programelor şcolare, a adaptării lor la nevoile societăţii contemporane şi a introducerii abordării transdisciplinare în cadrul activităţilor de predare - învăţare - evaluare.

8 Remus Pricopie s-a întâlnit cu Xu Lin, director executiv al Cartierului General al institutelor Confucius 
Ministrul Educaţiei Naționale, Remus Pricopie, s-a întâlnit sâmbătă, 18 octombrie, cu Xu Lin, director general al Hanbanului şi director executiv al Cartierului General al institutelor Confucius, şi cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Huo Yuzhen. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre buna cooperare în domeniul educaţiei dintre cele două ţări, accentuându-se asupra succesului de care se bucură funcţionarea institutelor Confucius în România.

9. Gorghiu: Victor Ciorbea, avocatul Guvernului Ponta, nu al poporului
Purtătorul de cuvânt PNL, Alina Gorghiu, îi reproşează lui Victor Ciorbea că ”nu are interesul să apere cetăţeanul de abuzurile actualei puteri, ci să apere abuzul guvernării Ponta asupra românilor”. Asta, după ce Avocatul Poporului a anunţat, sâmbătă, că sesizarea Curţii Constituţionale privind OUG 55 ”excedează” competenţa instituţiei.

19 Oct 2014 - 18:37

Format: 

Rubrici: 

Topic: