Share

1. Ioana Petrescu: Mă aşteaptă în SUA o slujbă de 100.000 de dolari
Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a vorbit despre situaţia sa din SUA şi despre avantajele şi dezavantajele funcţiei pe care o deţine.

2. Percheziţii la fostul şef al SPP Dumitru Iliescu
Procurori DNA efectuează, luni, percheziţii la locuinţa fostului şef al SPP, Dumitru Iliescu, şi la alte adrese din Capitală. Este vorba despre dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru fapte de corupţie, una dintre acuzaţii fiind că ar fi apelat la Dumitru Iliescu să afle dacă este interceptat de DNA.

3. FRF l-a dat în judecată pe Mircea Sandu
Federaţia Română de Fotba (FRF) l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte Mircea Sandu prin care îi cere restituirea sumelor încasate din renta viageră, suma fiind de 114.736,46 lei, conform www.prosport.ro.
Se pare că suma reprezintă banii încasaţi în cinci luni de Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF din renta viageră stabilită de membrii Comitetului Executiv, în şedinţa din 5 martie.

4. Noile manuale pentru clasele I şi a II-a pot fi descărcate gratuit, în format pdf, de pe site-ul www.manuale.edu.ro
De luni, 20 octombrie, toate noile manuale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit. Sub imaginea reprezentând prima copertă a fiecărui manual (postat în varianta sa digitală) se află şi varianta ce poate fi descărcată în format pdf.

5. Sârbu, despre acuzaţiile DNA: Sunt prudent
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, luni, în legătură cu acuzaţiile DNA că el personal a fost foarte "prudent" şi că nu are cu Viorel Hrebenciuc "aşa o relaţie de prietenie cum avea cu alţi colegi".

6. Percheziţii la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural
Peste 2.200 de monede arheologice şi alte obiecte susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, precum şi mai multe mijloace informatice de stocare a informaţiilor au fost ridicate de poliţiştii de investigaţii criminale din Timiş, în urma a 15 percheziţii efectuate astăzi, în 6 judeţe. La data de 20 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş (8), Caraş-Severin (2), Prahova (2), Argeş (1), Constanţa (1) şi Vrancea (1), la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural.

7. Simona Halep a învins-o pe Eugenie Bouchard
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe candadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, în primul meciului din cadrul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, găzduit de oraşul Singapore.
Halep şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.

8. Monica Iacob-Ridzi a trecut la grupul PSD
Deputatul Monica Iacob-Ridzi a demisionat din PP-DD și s-a alăturat grupului parlamentar PSD, a anunțat luni președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. "Vă informez că doamna deputat Monica Iacob-Ridzi, aleasă în circumscripția electorală nr 22, Colegiul uninominal nr. 5, începând de pe 14 octombrie se declară deputat UNPR aparținând grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților", a spus Zgonea în ședința de plen a Camerei Deputaților.

20 Oct 2014 - 20:14

Format: 

Rubrici: 

Topic: