Share

1. Vanghelie: Ghiţă îi creează probleme lui Ponta
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, la finalul şedinţei BPN al PSD, că el apreciază în continuare că deputatul social-democrat Sebastian Ghiţă “îi creează probleme” lui Victor Ponta.
“Eu m-am autosuspendat. Nu am nicio problemă. Am spus că îmi cer şi scuze că a fost invocat - şi nu e un lucru normal - numele preşedintelui (Victor Ponta, n.r.). A fost o scăpare firească, la nervi. Dar îmi menţin problema vizavi de domnul Ghiţă. (...) Şi nu am nicio problemă. Am spus că, dacă asta este problema, mă suspend până când va fi primul CEx, că nu cred că e o problemă. Funcţia mea, şi am spus întotdeauna, se numeşte Marian Vanghelie. Eu nu am probleme cu funcţiile”, a declarat Vanghelie, după ce BPN.

2. Udrea: Ponta este pândit de colegi să-i ia locul
Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Elena Udrea, a declarat, marți, la Pitești, că în PSD există o luptă pentru preluarea conducerii partidului și în situația în care Victor Ponta va fi ales președinte al României, dar și în situația în care va pierde alegerile.

3. Alocări financiare pentru 102 autorități publice locale cu arierate, pentru cheltuieli urgente ale spitalelor și pentru încălzire în iarna 2014-2015
Autorități publice locale din 25 de județe vor primi sumele necesare pentru plata cheltuielilor legate de furnizarea agentului termic către populație sau instituții publice, în iarna 2014-2015, pentru arierate și pentru acoperirea unor cheltuieli urgente ale spitalelor aflate în subordinea acestora. Suma, în valoare totală de 152.022.000 lei, este alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, iar hotărârea a fost aprobată de Guvern în ședința de astăzi.
Este vorba de 102 autorități publice locale, pentru care, în lipsa finanțării, există riscul de întrerupere a activității normale de funcționare sau a asigurării serviciilor publice respective. Hotărârea are la bază solicitări ale autorităților administrației publice privind situațiile financiare în care se regăsesc.

4. Funar a sesizat CC: candidaţii la Preşedinţie să declare dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi
Candidatul independent la Preşedinţie, Gheorghe Funar, a sesizat, marţi, Curtea Constituţională, cerând emiterea unei decizii prin care cei 14 candidaţi la funcţia la Prezidenţiale să dea o declaraţie pe proprie răspundere în care să arate dacă au fost sau nu ofiţeri sub acoperire.

5. Carmen Burlacu a participat la celebrarea Zilei Națiunilor Unite
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, a participat marţi 21 octombrie 2014, la Institutul Diplomatic Român, la acțiunea de marcare a Zilei Națiunilor Unite, organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Coordonatorul rezident al ONU în România.

6. Dragnea: Nu sunt fericit cu decizia luată în BPN
Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, spune că ''nu este fericit'' cu decizia luată în cadrul ședinței conducerii partidului referitor la suspendarea social-democraților Dan Șova, Marian Vanghelie și Sebastian Ghiță din funcțiile deținute în partid. "Până la urmă a fost o decizie în Birou Permanent Național. Asta a fost acceptată de toți colegii din BPN — decizia colegilor de a se autosuspenda. Eu cred că e în regulă. Nu sunt fericit cu decizia asta. Chiar nu sunt fericit. Nu sunt fericit că am ajuns în situația asta", a declarat Dragnea la finalul ședinței conducerii PSD de marți.

7. Dragnea: Nu o să mă mai intereseze şefia PSD
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, marţi, după şedinţa BPN, în context discuţiei dintre Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova cu privire la succesiunea în PSD, că dacă lucrurile continua “aşa”, nu va mai fi interesat de şefia partidului. “Dacă mai continuă lucrurile aşa, nu o să mă mai intereseze (funcţia de preşedinte al PSD, n.r.). Mă interesează să ajungă Victor Ponta preşedintele României. Chiar cred că avem nevoie. Asta mă interesează. Restul... din ce în ce mai puţin”, a răspuns Dragnea.

8. Ponta: Membrii PSD să se pună la dispoziţia Justiţiei
Liderul PSD Victor Ponta a spus, marţi, că toţi membrii PSD-parlamentari sau aleşi locali-trebuie să se pună la dispoziţia Justiţiei.

9. Băsescu cere reexaminarea Legii privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale
Președintele României, Traian Băsescu, a semnat marți, 21 octombrie a.c., cererea de reexaminare asupra Legii pentru completarea Art. 20 alin. (1) din Legea nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale.

10. FC Barcelona - Ajax Amsterdam, în direct la TVR 
Meciul din grupele UEFA Champions League este transmis marți, 21 octombrie, de la 21.45, la TVR 1, TVR HD și tvrplus.ro
Liga Campionilor continuă la TVR cu partida FC Barcelona — Ajax Amsterdam, meci pe care microbiștii îl pot urmări marți, 21 octombrie. Partidă transmisă în direct de TVR 1, TVR HD și tvrplus.ro începând cu ora 21.45 este comentată de Emil Hossu-Longin și Marian Olaianos și este precedată, la TVR 1, de Studio Fotbal, emisiune moderată de Tudor Furdui. De la 0.30, Mihnea Ionescu vine cu Rezumatele UEFA Champions League.

21 Oct 2014 - 20:48

Format: 

Rubrici: 

Topic: