Share

1. Barroso: Problemele privind integrarea europeană nu au fost generate de România şi Bulgaria
Problemele privind integrarea europeană nu sunt generate de România şi Bulgaria, declară preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Liderul CE a spus că Rusia ar fi putut încerca să îşi extindă sfera de influenţă asupra Bulgariei şi ţărilor baltice dacă nu erau membre UE.

2. Lucrările la Autostrada Sebeş-Turda încep până la sfârşitul lui noiembrie
Șeful DRDP Cluj, Eugen Cecan, a anunțat că lucrările de execuţie la Autostrada Sebeş-Turda vor începe până la sfârşitul lunii noiembrie, în prezent lucrându-se la realizarea drumurilor tehnice şi la descărcările arheologice.
Autostrada urmează să fie dată în folosinţă cel mai devreme în decembrie 2015.

3. Executivul a dat aviz favorabil amendamentului care poate trimite presa după gratii
Guvernul a dat aviz favorabil amendamentului care prevede că dezvăluirile din marile dosare de corupție să fie pedepsite cu închisoarea. Măsura prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de detenție.

4. Șerban Nicolae: Modificările la Codul Penal se referă la dezvăluirea de date care potrivit legii nu au caracter public
Senatorul PSD Şerban Nicolae (foto, la volan, alături de fostul senator PSD Cătălin Voicu) a dat explicații, în exclusvitate pentru postul B1 TV, despre avizul favorabil dat de Guvern pentru amendamentul care prevede pedeaspa cu închisoarea pentru dezvăluirile de informații din dosarele penale. El a precizat că modificările la Codul Penal au fost propuse pentru „ca să nu se mai manipuleze informațiile din dosarele penale compromițând interesele justiției, fiind vizate doar partea în care informațiile din dosarul penal nu au caracter public”.

5. ADEC atrage atenția că secţiile şi cabinele de vot nu sunt accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități
Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) solicită Primului Ministru să pună capăt discriminării la care sunt supuse persoanele cu dizabilități. Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) se declară solidară cu membrii Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din România (ONPHR) si solicită prim—ministrului, Victor Ponta, si ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, să pună capăt discriminării la care sunt supuse persoanele cu dizabilități în cazul exercitării dreptului la vot.

6. Sorin Ovidiu Vintu si-a facut blog. Primele dezvăluiri
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si-a lansat marti blogul personal www.sov.ro, el promitandu-le cititorilor ca le va povesti ceea ce trebuie să ştie despre preşedintele Traian Băsescu şi că le va prezenta modul în care este conceput sistemul de putere din România, urmand sa le dezvaluie si cine îl conduce cu adevărat.

7. Percheziții la suspecți de deținere ilegală de arme
În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au descoperit şi ridicat 2 arme letale şi 2 neletale, deţinute ilegal, precum şi peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracţiuni. La percheziţii, poliţiştii au depistat 2 arme letale (o pușcă de vânătoare cu alice și un pistol cu glonț) şi 2 arme neletale (un pistol cu gaze iritant-lacrimogene şi un pistol cu proiectil de cauciuc), precum şi 58 de articole pirotehnice (petarde), deţinute ilegal. 

8. Ioan Rus a donat sânge în cadrul campaniei 'O cale spre viață'
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a donat sânge, astăzi, 29.10.2014, la spitalul C.F Witting, în cadrul campaniei 'O cale spre viață', campanie inițiată de Ministerul Transporturilor, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Institutului Național de Transfuzie Sanguină.

29 Oct 2014 - 20:50

Format: 

Rubrici: 

Topic: