Share

1. ActiveWatch a solicitat Guvernului stenograma ședinței în care a fost discutat proiectul lui Șerban Nicolae
Organizația Active Watch a cerut joi Executivului stenograma ședinței de Guvern de miercuri, 29 octombrie, în care a fost discutat și proiectul legii senatorului Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal. "Ținând cont de importanța actului normativ în cauză și a impactului pe care acesta l-ar putea avea asupra funcționării sistemului de Justiție, al mass-media și a societății, precum și în privința încrederii publicului asupra actului de guvernare, considerăm că situația poate fi lămurită numai prin publicarea stenogramei acestei ședinței de Guvern", se arată în solicitarea Active Watch.

2. Udrea s-a plâns că a fost fotografiată în apartament
Candidatul PMP la Preşedinţie, Elena Udrea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că luni seara a fost fotografiată în apartamentul în care locuieşte cu chirie.

3. Şerban Nicolae a depus legea care scuteşte de impozit clădirile noi
Senatorul PSD Şerban Nicolae propune, printr-un proiect de lege, scutirea de impozit a clădirilor noi, până la prima vânzare sau utilizare. Senatorul PSD arată, în expunerea de motive, că dezvoltatorul imobiliar construieşte cu forţe proprii obţinând un produs finit destinat comercializării, ca marfă, în mod similar cu producătorul de mijloace de transport, în schimb există diferinţe de impozitare, având în vedere că impozitarea mijloacelor de transport se realizează după prima înregistrare, înmatriculare, iar la clădiri la finalizarea construcţiei. 

4 CNA respinge acuzaţiile conform cărora ar fi intervenit pentru anularea unei emisiuni online a ProTV
Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) anunță, într-un comunicat de presă, că dezmint categoric orice fel de implicare a instituţiei în anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă online pe site-ul stirileprotv.ro.
Prezentăm comunicatul de presă al CNA pe acest subiect: "Referitor la acuzațiile aduse CNA de către doamna Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, cu privire la anularea unei emisiuni ce urma să fie transmisă on-line pe site-ul 'stirileprotv.ro' în data de 29.10.2014

5. Restricții de circulație în Ungaria 1-2 noiembrie 2014
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la faptul că ziua de 1 noiembrie 2014 este zi de sărbătoare în Ungaria (Ziua Tuturor Sfinților). Cu acest prilej, pe întreg teritoriul Ungariei se aplică restricții de circulație pentru autovehiculele de transport marfă a căror masă totală depășește greutatea de 7,5 t, intrarea acestora pe teritoriul Ungariei fiind interzisă începând de sâmbătă, 1 noiembrie 2014, ora 08:00 până duminică, 2 noiembrie 2014, ora 22.00.

6. Un bărbat venit din Nigeria este suspectat Ebola
Conform unor surse, un bărbat de 60 de ani din Constanţa, care s-a întors recent din Nigeria este suspectat de infectare cu virusul Ebola. Bărbatul se află internat, joi, la Institutul "Matei Balş" din Capitală. Pacientul ar avea febră mare. Urmează să se stabilească dacă este infecție cu Ebola sau nu. În cursul acestei seri vom afla diagnosticul. Pacientul este izolat pentru a nu se răspândi un eventual virus.

7. Atila Korodi a participat la cea de-a XV-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POS Mediu
Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila KORODI, a participat joi, 30 octombrie, la cea de-a XV-a reuniune a Comitetului de Monitorizare a POS Mediu, organizat la Târgu Mureș.

8. Neptun TV se extinde în Bucureşti 
Neptun TV se va extinde în Bucureşti, după ce, joi, a primit o licenţă audiovizuală în acest sens de la CNA și urmează se transforme în post de ştiri în aproximativ un an. Societatea Soti Cable Neptun SRL din Constanţa a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) acordarea unei licenţe audiovizuale prin reţele de telecomunicaţii pentru televiziunea Neptun TV Bucureşti, dar şi autorizarea unui studio secundar, în Capitală, al Neptun TV Constanţa.

9. Livia Stanciu (ÎCCJ) nu e adepta pedepsirii oricărei persoane care divulgă informații din dosare
Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Livia Stanciu, a declarat, joi, că nu este adepta unei propuneri legislative care prevede pedepsirea oricărei persoane care ar divulga informații dintr-un dosar penal până la o soluție definitivă.

30 Oct 2014 - 20:28

Rubrici: 

Topic: