Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de marţi, 25 noiembrie:

1 Cepoi: Spitalele neacreditate nu vor fi desfiinţate
Vasile Cepoi a declarat că spitalele neacreditate nu vor fi desfiinţate şi că va fi pregătit un proiect de act normativ pentru a corecta legea actuală, care determină o atitudine aberantă din partea managerilor de spitale publice şi private, panicaţi că unităţile vor fi desfiinţate.

2. Rus: Rusia a amânat pentru ianuarie negocierile cu România privind cursa Tarom către China
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că negocierile cu Rusia privind acceptul de survol pentru cursele Tarom pe ruta Bucureşti-Beijing, programate la jumătatea lunii noiembrie, au fost amânate de autorităţile de la Moscova pentru luna ianuarie.

3. Astărăstoae: Anual, peste 2.700 de medici pleacă din ţară
Cea mai gravă problemă a sistemului sanitar rămâne exodul medicilor, în condiţiile în care, anual, peste 2.700 pleacă din ţară şi revin doar 30-40, iar în curând spitalele ultramoderne vor deveni muzee, a spus preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.

4. ELCEN: Nu vor fi probleme cu livrarea de apă caldă și căldură către bucureșteni
Nu există niciun risc ca, începând cu data de 1 decembrie 2014, furnizarea de agent termic către populația din București să fie oprită sau întreruptă, dă asigurări, marți, într-un comunicat, Electrocentrale București (ELCEN).

5. Restricție de circulație pe Autostrada A 1
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă utilizatorii reţelei de drumuri naţionale că, pe Autostrada A 1, la km 35+266, la podul peste râul Argeș, din cauza unui accident tehnic generat de desprinderea plăcii de monolitizare, se instituie restricție de circulație pe Calea 2, Banda 1, pe sensul de mers Pitești-București.
CNADNR SA va întreprinde în regim de urgență toate măsurile necesare pentru refacerea sectorului de drum afectat.

6. Rus: Absorbţia fondurilor europene prin POS-T a depăşit 50%
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat că rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T) 2007 - 2013 a ajuns la 51,3%.

7. Papa Francisc a transmis, la Parlamentul European, un mesaj "tuturor cetățenilor Europei" 
Asigurarea demnității umane a fost tema principală a discursului susținut marți de Papa Francisc în plenul Parlamentului European. Emigrația, protecția mediului și promovarea drepturilor omului și a democrației au fost temele subliniate într-un discurs care a cerut Europei "să redescopere cele mai bune părți ale sale". In deschiderea sedintei solemne, Presedintele Parlamentului, Martin Schulz, a spus ca pierderea increderii oamenilor in politica, la nivel national si european, este "uriasa", subliniind ca nicio institutie nu poate functiona daca nu are sprijin. "Trebuie ca noi toti sa cooperam pentru a recastiga increderea pierduta", a spus el.

8 Turcan: Violența domestică atinge toate categoriile sociale
Deputatul PDL Raluca Turcan avertizează că violența domestică atinge toate categoriile sociale, amintind că pe 25 noiembrie este Ziua împotriva violenței domestice.

9. Fosta șefă a ANRP Crinuța Dumitrean a fost arestată preventiv
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Crinuței Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. În același dosar, judecătorii au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a Oanei Vasilescu, fostă membră în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor și vicepreședinte al ANRP.

 

25 Noi 2014 - 20:52

Format: 

Rubrici: 

Topic: