Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de miercuri, 26 noiembrie:
1. Comisar șef de poliție, reţinut pentru 24 de ore

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25.11.2014, a inculpatului CIURESCU MARINICĂ VALENTIN, comisar șef de poliție în cadrul Poliției Municipiului Lugoj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile concurente de:- luare de mită si trafic de influență. 

2. Duşa s-a întâlnit cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa 
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit miercuri, 26 noiembrie, cu generalul Philip M. Breedlove, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR). În opinia ministrului român, Mihail Kogălniceanu a devenit un important hub logistic şi un centru de tranzit care constituie rezultatul cooperării excelente între România şi Statele Unite ale Americii. „Parteneriatul strategic bilateral este o dovadă a angajamentului ferm că România este un partener solid şi de încredere al SUA”, a mai declarat Mircea Duşa. 

3. Un nou împrumut cu o valoare de 755 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene
Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 26 noiembrie a.c., un nou împrumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispoziţia Autorităţilor de Management ale programelor operaţionale resursele necesare pentru plata beneficiarilor de fonduri UE.

4. Constantin Niţă a primit o delegaţie a Israel Electric Corporation (I.E.C) condusă de Sergo Braunstein
Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a primit miercuri, 26 noiembrie, o delegaţie a Israel Electric Corporation (I.E.C) condusă de Sergo Braunstein, director Direcţia Exploatare linii şi staţii electrice. La intalnire au participat Moshe Hershko, director pentru Dezvoltarea Afacerilor I.E.C precum si ES Dan Ben-Eliezer, Ambasadorul Statului Israel in Romania. Agenda discutiilor a cuprins posibilitatile de cooperare in domenii precum securitatea cibernetica, eficienta energetica, energiile alternative, participarea I.E.C la modernizarea unor centrale electrice din Romania cat si cooperarea dintre companiile romanesti si cea din Israel in proiecte comune, in terte tari.

5. Oprea a activat Centrul Operațional de Comandă al MAI pentru obuzul descoperit pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului
În urma semnalării prezenței unui proiectil neexplodat în perimetrul șantierului din apropierea Palatului Parlamentului, viceprim-ministrul pentru siguranță națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a activat Centrul Operațional de Comandă al MAI pentru a se interveni în mod integrat și operativ pentru îndepărtarea oricărui potențial risc.

6. Udrea: Am semnalat colegilor nereguli la ANRP când eram în guvern, reacţia a fost că mă înşel
Preşedintele PMP, Elena Udrea a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că în perioada când era în Guvernul Boc, a semnalat colegilor asupra unor nereguli la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, dar aceştia ar fi spus că se înşeală.

7.A fost aprobat proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe
Purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă, a declarat că proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe de urgență pe perioada vacanței parlamentare din ianuarie 2015 a fost aprobat. "Sunt prevăzute și următoarele domenii: Finanțe Publice și Economie, Dezvoltarea Regională și Administrație Publică, Sănătate, Muncă și Protecție Socială, Fonduri europene, Justiție, Transporturi și Infrastructură, Educație și Cercetare, Agricultură și Mediu, măsuri de corelare legislativă, prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului la Palatul Victoria.

8. Borbely: Consiliul Permanent al UDMR va analiza ce a realizat în cadrul coaliției de guvernare
Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat miercuri, la Târgu Mureș, că la ședința Consiliului Permanent, care este programată joi, la Cluj Napoca, se va face o analiză a realizărilor și nerealizărilor din cadrul coaliției de guvernare.

 

26 Noi 2014 - 20:17

Format: 

Rubrici: 

Topic: