31 iulie 2021

24 de percheziţii domiciliare într-un dosar de contrabandă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 20.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 4 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă asimilată.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2021, s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile (ţigări) provenite din afara spaţiului Uniunii Europene. Ţigaretele erau transportate de pe raza judeţului Suceava şi predate membrilor grupului în Bihor, unde erau şi valorificate.

La data de 20.07.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Bihor, Suceava şi Sibiu, în urma cărora au fost identificate şi ridicate 17.310 pachete de ţigări provenite din contrabandă, 1.024 litri de alcool deţinut în afara antrepozitului fiscal, precum şi sumele de 74.500 lei şi 10.260 euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Bihor – Poliţia Municipiului Oradea, al jandarmilor din cadrul Inspectorului Judeţean de Jandarmi Bihor şi al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi SCCO Sibiu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea