25 mai 2022

243 de balerini din 20 de ţări vor să lucreze la Opera ieşeană!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Opera Naţională Română din Iaşi a organizat în ultima perioadă mai multe concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Concurenţa cea mai mare a apărut la Compartimentul Balet unde va avea loc un proces de evaluare şi selecţie, în bază de audiţie, de balerini-colaboratori permanenţi pentru stagiunea 2021-2022. Nu mai puţin de 243 de artişti din 20 de ţări, România, Rusia, SUA, Japonia, China, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Canada, Australia, Argentina, Brazilia, Belarus şi Georgia, şi-au exprimat intenţia de a face parte din echipa Operei ieşene. 87 dintre aceştia au fost selectaţi pentru a participa la audiţia care va avea loc duminică, la ora 9, la sediul instituţiei ieşene.

Comisia care va superviza concursul, alcătuită din specialişti renumiţi, conf. univ. dr. habil. Cristina Nicoleta Demian (Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima”), Maestrul în Artă Eugen Gîrneţ (Chişinău) şi coregraful Rosemarie Stocec Bot, va stabili numele celor 15 balerini care vor lucra în stagiunea următoare la Opera ieşeană.

„Procesul de transparentizare a tuturor concursurilor organizate de Opera Naţională Română din Iaşi a avut ca efect apariţia unei concurenţe extrem de ridicate în toate compartimentele. Cel mai bun exemplu este Compartimentul Balet, care, spre satisfacţia noastră, a suscitat interesul a sute de artişti din întreaga lume, confirmare clară a faptului că Opera ieşeană este o instituţie extrem de importantă nu numai în România. Sunt convins că în urma audiţiei de pe 20 iunie ne vom completa echipa de mare valoare pe care o avem cu nume care vor genera noi energii artistice deosebite, spre bucuria publicului nostru drag” a declarat prof. univ. dr. Daniel Şandru, managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi.