7 iulie 2022

25 de cetăţeni din India şi Afganistan depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat douăzeci şi cinci de cetăţeni din Afganistan şi India, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în trei ansambluri rutiere sau deplasându-se pe jos către frontiera cu Ungaria.

În data de 14.12.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pe ruta Turcia-Cehia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şapte cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi India, solicitanţi de azil în România.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean turc, respectiv un bulgar, care transportau mobilier şi piese auto pentru societăţi comerciale din Belgia şi Germania. În urma controlului asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, în timpul executării misiunilor specifice, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos către frontiera cu statul vecin. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.