Publicat: 29 Martie, 2018 - 10:33

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au efectuat 25 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în contrabandă cu produse din tutun.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Iaşi, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat o acţiune ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de contrabandă cu produse din tutun, pe raza judeţului Iaşi.

Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că gruparea infracţională ar fi fost coordonată de lideri în jurul cărora ar fi acţionat ceilalţi membri, fiecare potrivit locului şi rolului avut în cadrul grupării.

Între membrii grupării ar fi existat, de regulă, relaţii familiale sau de afinitate.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate 233.220 de ţigarete cu timbru de acciză de Ucraina şi Republica Moldova, sume de bani în lei şi euro susceptibile a proveni din comercializarea produselor de contrabandă, telefoane mobile, documente şi două autoturisme susceptibile a fi folosite la tranzacţiile cu ţigarete.

De asemenea, au fost puse în aplicare 15 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării, cei în cauză fiind conduşi la audieri.

În urma audierii şi pe baza materialului probator existent la dosar, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru de 24 ore a 6 persoane, ce urmează a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă şi măsura controlului judiciar pentru alte 6 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Comunicat de presă - IGPR

 

Tag-uri Nume: