19 august 2022

25 şi 26 mai – Career Days UVT 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

25 şi 26 mai – Career Days UVT 2022. Sute de oportunităţi pentru studenţi, oferite de partenerii UVT, companii multinaţionale şi antreprenori de succes din zona de vest

Universitatea de Vest din Timişoara îşi structurează în mod avansat rolul de instituţie formatoare şi facilitatoare a carierei tinerilor prin oferirea unui cadru propice dialogului activ cu principalele companii şi instituţii angajatoare din comunitate, în care studenţii şi absolvenţii UVT îşi pot identifica oportunităţile de carieră. Un astfel de cadru va fi organizat şi în cele două zile de întâlniri interactive cu studenţii, care vor fi dedicate evenimentului „Career Days UVT 2022”, în 25 şi 26 mai 2022.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri şi dialoguri online sau cel mult hibride, ne provoacă o deosebită bucurie să anunţăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenţilor cu reprezentanţii companiilor şi instituţiilor angajatoare din zona de vest. Graţie parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar şi cu reprezentanţi ai mediului antreprenorial din comunitatea judeţului şi regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunităţi de carieră, oferite tinerilor studenţi şi absolvenţi ai UVT, unde vor identifica noi şanse pentru definirea lor ca profesionişti, în cadrul proiectelor şi echipelor pe care aceşti angajatori le promovează. Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spaţiul acestui eveniment complex ce se desfăşoară la UVT, mulţi dintre studenţii de azi vor descoperi opţiuni atractive pentru viitorul lor profesional şi pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine.”

Evenimentul „Creer Days UVT 2022” va fi organizat timp de două zile, 25 şi 26 mai 2022, între orele 9-18, în spaţiile centrale din holul mare şi holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT (V.Pârvan nr 4). În acest cadru, studenţii şi absolvenţii UVT se vor întâlni şi vor dialoga despre sutele de oportunităţi oferite de partenerii UVT, companii multinaţionale şi antreprenori de succes din zona de vest. Şi-au anunţat prezenţa peste 40 de companii, din diverse domenii, precum automotive, business process operation, consultanţă fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producţie sau servicii financiare. Pe lângă prezentarea ofertelor de carieră venite din partea companiilor angajatoare, sau depunerea de candidaturi din partea studenţilor şi absolvenţilor, programul mai cuprinde şi sesiuni de prezentări şi conferinţe focalizate asupra domeniilor şi specializărilor inteligente pe care angajatorii le deschid tinerilor talentaţi de la UVT, un număr de 22 de prezentări adresate studenţilor şi absolvenţilor în format fizic, care se vor desfăşura în amfiteatrele de evenimente A01, A11 şi Aula Magna „Ioan Curea”.

Deschiderea oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022” va avea loc miercuri, 25 mai 2022, ora 9.30, în holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT (V.Pârvan nr 4), eveniment la care vor participa prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, dar şi principalii reprezentanţi ai companiilor angajatoare şi antreprenorii invitaţi.

Înaintea momentului de deschidere oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022”, începând de la ora 9.10 va avea loc o ceremonie de semnare a Acordului de parteneriat din UVT şi Nokia România, una dintre companiile semnificative prezente în zona de vest, alături de care UVT a stabilit un parteneriat strategic, în beneficiul întregii comunităţi.

Pe lângă aceste activităţi interactive, programul zilei de 25 mai 2022 mai include şi un moment ceremonial care onorează întreaga comunitate academică a UVT, când titlul de Doctor Honoris Causa Artis va fi acordat maestrului Cristian Măcelaru, ambasador cultural al României în plan internaţional, în prezent director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei şi Dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Koln. Ceremonia acordării titlului de Doctor Honoris Causa Artis a Universităţii de Vest din Timişoara maestrului Cristian Măcelaru va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, situată la etajul întâi, sediul principal UVT (V.Pârvan nr 4), miercuri, 25 mai 2022, începând de la ora 10.

Vă aşteptăm cu drag să participaţi la evenimentele pe care UVT le organizează pe parcursul zilei de 25 mai 2022, în spaţiile centrale şi amfiteatrele de evenimente ale UVT (sediului principal, V.Pârvan nr 4).

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional