21 mai 2022

Viața și fericirea noastră!!!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Partea a XXXXII- a

Tati, încă de când eram mică, toată lumea și mă refer la mama, la tine, la bunicii, la unchii, la educatorii de la grădiniță, apoi profesorii de la școală și colegii, mi-au tot spus să am grijă să nu cad, cum merg, cum mănânc, ce mănânc, cum mă joc, cum trebuie să traversez strada, să nu mă îmbolnăvesc, să am grijă pe unde merg, cu cine merg, pe cine îmi fac prieteni, ce vorbesc, ce beau, ce fel de oameni întâlnesc și exemplele pot continua… Așa că dacă mă gândesc, grijile sunt atât de multe că, de fapt, constat că noi umanitatea asta, trăim toată viața de la o grijă la alta, în toată existența noastră. Am sau nu dreptate? Dreptate ai fetița mea, numai că, există multe alte lucruri mai profunde de care trebuie să ai grijă în viața ta de la început de drum, pe lângă toate celelalte pe care mi le-ai expus.

 1. Aș începe să-ți spun, să ai grijă că dacă te dor durerile tale, atunci înseamnă că ești viu, chiar dacă starea noastră naturală este să nu ne doară nimic și să nu simțim că avem organe în noi.
 2. Dar, să ai grijă că dacă încep să te doară durerile altora, atunci să știi că ești om și sufletul tău își face datoria.
 3. Să ai grijă că dacă somnul nu te ajută să îți odihnești păcătosul trup, asta înseamnă că cel obosit cu adevărat este sufletul tău, Rebecca.
 4. Este important, copila mea, ca să ai grijă ce spui, celor din anturajul tău, dar și ce faci, ce îți propui să înfăptuiești în viitorul tău.
 5. Ar trebui să ai grijă că durerile și suferințele tale să nu le împărtășești cu oricine, iubita.
 6. Dacă vei avea putere, o vei primi sau o vei obține, să ai de grijă să o scapi, din neatenție, neglijență sau indolență.
 7. Foarte, foarte important pentru tine care ești la început de viață, este să vezi pe cine alegi să-ți fie prieten acum și mai târziu, partener la bine și la rău. Fă-o cât mai târziu, nimeni nu te grăbește la aceste gesturi acum.
 8. Dar și mai important este să ai grijă pe cine primești în sufletul tău fraged.
 9. Fata tatii, tu trebuie ca toată viața să ai grijă de propriul tău cop, să îl ții sănătos, să te ferești de boli, să te ferești să-ți faci singură rău, acestui trup, care acum e de împrumut. Ți-am mai spus, și cu riscul să mă mai repet, să știi că noi suntem o energie, căci sufletul omului nu moare niciodată, acesta există miliarde de ani.
 10. Rebecca, e necesar să ai mare grijă de timpul tău, pe care nu trebuie să ți-l pierzi inutil sau pentru alții care nici măcar nu merită.
 11. Trebuie să ai mare grijă de sufletul tău, pe care să-l hrănești permanent cu religia ta spirituală.
 12. Ai grijă ca speranța să nu ți-o pierzi niciodată indiferent de cât de critică îți este viața la un moment dat.

Gândește-te ce puternică era speranța mea în viață, atunci când, de două ori am fost dus în fața plutonului de execuție, în urma unei condamnări politice aberante, prin care am fost condamnat de două ori la moarte, pentru complot în vederea trădării, subliminării și sabotării Societății Comuniste din R. S. România. Speranța, în cazul meu, mi-a dat puterea să înving frica și teama. Ia gândește-te ce înseamnă -„Să ai 30 de ani și să te aștepți ca, dintr-o clipă în alta,să se deschidă o ușă care pentru tine nu înseamnă afară, ci dincolo. Adică dincolo de marginea propriei tale existențe. Dincolo de propria-ți viață.. Cum să aștepți un asemenea moment?! Unde să găsești tăria de a rezista?! Unde să cauți împăcare, cui să te mărturisești? Ca să nu mai vorbesc de visele ce ți-au fost spulberate.De dragostea care, exact la vârsta când trebuie împărtășită, îți rămâne aproape întreagă, urmând să pleci cu ea cu tot, în moarte.”

Este poate cea mai dură lecție de viață pe care o poate trăi un om și ăla a fost tatăl tău și iată cum speranța nu moare niciodată. Aș încheia dialogul cu tine de azi, spunându-ți să ai grijă că atunci când primești de la viață, multe „palme”, poți să ajungi să-ți fie frică și de o mângâiere. Ei, eu părintele tău, chiar am trăit asemenea sentimente deloc plăcute, față de niște oameni care probabil că nu mi-au înțeles niciopdată care mi-a fost visurile, trăirile și ambițiile mele la numai 30 de ani de viață în comunizm.

(Va urma)

Prof. Univ. Dr. Florentin SCALEȚCHI