Publicat: 2 Ianuarie, 2019 - 15:56

Angkor este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia de Sud-Est situate în provincia Cambodgia din nordul orașului Siem Reap. Întins peste 400 km2, inclusiv zona împădurită, Parcul arheologic Angkor conține rămășițele magnifice ale diferitelor capitale ale Imperiului Khmer, din secolele al IX-lea până în secolul al XV-lea. Acestea includ faimosul Templu al Angkor Wat și, la Angkor Thom, Templul Bayon cu nenumăratele decorațiuni sculpturale. UNESCO a stabilit un program amplu pentru a proteja acest sit simbolic și împrejurimile sale.

Parcul arheologic Angkor a primit anul trecut aproape 2,6 milioane de vizitatori internaționali, generând venituri de peste 100 milioane USD. Acest număr a fost lansat și publicat astăzi de către mass-media din Cambodgia.

Angkor Park a înregistrat o creștere de 5,45% a numărului de vizitatori la 2,59 milioane față de anul trecut, în timp ce veniturile din vânzările de bilete au crescut cu opt la sută, generând 116,64 milioane de dolari.

Venitul a scăzut cu 1,59%, până la aproximativ 12,11 milioane de dolari, în decembrie, deși numărul vizitatorilor site-ului turistic iconic al Regatului  a crescut cu 0,16%, până la 267,647.

Site-ul Templului este factorul cheie pentru a atrage turiștii și este o sursă de venituri de milioane de dolari pentru țară, a declarat directorul provinciei Siem Reap din cadrul departamentului de turism, Ngov Seng Kak.

Temple precum Angkor Wat, Bayon, Preah Khan și Ta Prohm, exemplare ale arhitecturii khmer, sunt strâns legate de contextul lor geografic, precum și de o importanță simbolică. Arhitectura și structura capitalelor succesive dau mărturie pentru un nivel înalt de ordine socială și clasare în cadrul Imperiului Khmer. Angkor este, prin urmare, un sit important care exemplifică valori culturale, religioase și simbolice, precum și o semnificație arhitecturală, arheologică și artistică ridicată.

Parcul este locuit, iar multe sate, dintre care unele datează din perioada Angkor, sunt împrăștiate  în parc. Populația practică agricultura și mai ales cultivarea orezului. Ofertele turistice locale invită turiștii să viziteze situri naturale și ecologice, care sunt, de asemenea, atracții pentru turiștii internaționali după ce vizitează zona Angkor.

Turismul din Cambodgia se confruntă cu o creștere remarcabilă, vizitatorii internaționali călătorescvenind să vadă frumusețea naturală și atracțiile culturale ale țării.

În primele 10 luni ale anului trecut, Cambodgia a primit mai mult de 4,82 milioane de turiști internaționali, în timp ce 5,6 milioane au venit să viziteze Regatul în 2017.

Turistii chinezi se afla pe lista de top, urmați de turisti din Vietnam, Laos, Thailanda si Coreea de Sud, potrivit datelor Ministerului Turismului.

Guvernul estimează că șapte milioane de vizitatori vor vizita Regatul în anul următor. (eTN)

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: