24 ianuarie 2022

263 de elevi jandarmi din seria noiembrie 2021 – octombrie 2022 au depus jurământul

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 21 decembrie, începând cu ora 11.00, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni s-a desfăşurat momentul mult aşteptat, cu încredere, de întreaga comunitate educaţională a instituţiei – depunerea Jurământului Militar de către cei 263 de elevi jandarmi din seria noiembrie 2021 – octombrie 2022.

Festivitatea, care a beneficiat de un înalt nivel de reprezentare din partea conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi a Jandarmeriei Române, a fost marcată de energia şi hotărârea tinerilor elevi care au decis să urmeze onoranta carieră militară, jurământul lor faţă de ţară împletindu-se cu respectul pentru memoria eroilor care, în urmă cu 32 de ani, au deschis calea spre o lume mai bună. Prin legământul faţă de patrie şi Dumnezeu, elevii au îmbrăţişat datoria de a fi permanent în slujba cetăţenilor şi de a fi garanţi oneşti ai drepturilor acestora.

Tonul solemn al festivităţii a fost nuanţat de un moment inedit şi emoţionant pentru întreaga asistenţă – doi elevi ai şcolii, din serii diferite ale Şcolii noastre, au decis să îşi unească destinele pe viaţă, dând o nouă dimensiune instituţiei căsătoriei. O mică familie şi-a legat viitorul cu cel al marii familii a Jandarmeriei!

Decorul a fost împodobit cu defilarea energică şi elegantă a tinerilor militari jandarmi în acordurile fanfarei militare din Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” Iaşi, în aplauzele şi admiraţia asistenţei.

Cu acest prilej, îi felicităm şi le urăm mult succes în cea mai frumoasă carieră în slujba oamenilor!