22 octombrie 2021

27 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de fraude informatice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale şi trafic de droguri de risc.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au descins în 27 de locaţii din judeţul Vâlcea şi din Bucureşti, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, trafic de droguri de risc, fiind vizate 16 persoane.

În cadrul aceluiaşi dosar penal, au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare în Atena, Grecia, cu sprijinul autorităţilor elene.

În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria şi cel puţin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

În urma percheziţiilor, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, a 8 persoane, 7 bărbaţi şi o femeie, din judeţul Vâlcea.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonţ, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale şi alte bunuri.

De asemenea, au fost puse în aplicare 16 mandate de aducere la sediul poliţiei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, al poliţiştilor din cadrul INTERPOL şi Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională , iar suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust şi SELEC.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, Bucureşti, Craiova, Alba, Olt, Gorj, Sibiu, al Serviciului Poliţia Canină – D.G.P.M.B. şi Serviciului Criminalistic Vâlcea, precum şi al jandarmilor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti şi Gruparea de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

Cercetările sunt continuate de poliţişti şi procurori.