Publicat: 9 Noiembrie, 2019 - 11:43
Share

Consiliul IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat astăzi, 8 noiembrie, cea de-a 27-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi din România.

 

La eveniment au participat peste 400 de persoane, fiind premiate aproximativ 150 de companii situate pe primele locuri în clasamentul general la nivel naţional, clasamentul naţional pe domenii de activitate-cod CAEN și clasamentul județean, acordându-se, de asemenea, o serie de premii speciale pentru:

1.   Oana GHEORGHIU, Membru fondator al  Asociației Dăruiește Viața

2.   Ivan PATZAICHIN, Antreprenor social, organizator Rowmania

3.   Ștefan MANDACHI, CEO Mandachi Industry SRL

        

      Premierea a fost realizată pe baza următoarelor criterii: performanţă globală, productivitate, cifră de afaceri şi profit brut, valoarea totală a principalilor indicatori ai firmelor participante fiind de aproximativ 11 miliarde de lei cifra de afaceri, 1 miliard de lei profit brut și peste 36.000 de salariați reprezentanți ai firmelor prezente.

 

 

  În cadrul cuvântului de deschidere al evenimentului, Florin Jianu, președinte al CNIPMMR a precizat “Vă mulțumesc pentru prezența la cea de-a 27a ediție a Topului Național al Firmelor din România care, anul acesta este pusă sub tema 30 de ani de activitate antreprenorială și schimbări. Este vreme construcției și, în acest caz am lansat 5 priorități: 1. debirocratizarea, pentru simplificarea vieții IMM-urilor, 2. Identificarea unui mecanism profesionist pentru stabilirea salariului minim care să crească pe criterii obiectie, 3. Întoarcerea românilor plecați pentru profesionalizarea și asigurarea forței de muncă, 4. Tech-Digitalizare, 5. Menținerea tinerilor absolvenți în țară.

 

Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, a menționat în mesajul său: “Vă garantez că Guvernul este pro-bussines și va susține întreprinzătorii care în acest moment au nevoie de autorități cu care să poată construi. Deficitul bugetar este mai mare decât cel declarat, fiind menținut sub 3% pe spatele firmelor și, de asemenea, sunt întârzieri mari de până la 90 de zile la rambursarile din TVA. În viitorul apropiat, voi constitui un Consiliu Consultativ cu mediul de afaceri care va asigura dialogul pentru inițiativele Guvernului, nu ca act formal, ci ca dialog calitativ, prima măsură urmând să vizeze reducerea birocrației, identificarea blocajelor și fluidizarea procedurilor.”

 

 

Tag-uri Institutii: