29 mai 2022

27 migranţi ascunşi într-un TIR, depistaţi de poliţiştii de frontieră din vestul ţării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat douăzeci şi şapte de cetăţeni străini, provenind din Egipt şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un TIR care transporta diverse bunuri în Spania.

În această dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu rucsacuri şi alte bunuri din România pentru societăţi din Spania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci şi şapte de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Egipt şi Afganistan,cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.