Publicat: 24 Iulie, 2020 - 09:39
Share

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a trei bărbaţi bănuiţi de trafic de droguri. Au fost efectuate 2 percheziţii şi conduse la audieri 19 persoane.

În cursul acestei zile, 23 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Suceava, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în municipiul Suceava, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, în modalitatea cultivării, punerii în vânzare, vânzării şi distribuirii de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, fiind puse în executare 3 mandate de aducere emise pe numele a 3 persoane bănuite şi 16 citaţii, în vederea audierii persoanelor în calitate de martor, pentru efectuarea de activităţi de urmărire penală şi dispunerea de măsuri procedurale.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate recipiente, pungi şi plicuri conţinând fragmente vegetate susceptibile a fi substanţe cu efect psihoactiv, comprimate medicamentoase, un cântar electronic, telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, sume de bani în lei şi valută, precum şi înscrisuri.

Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Suceava 19 persoane, în vederea audierii, procurorul de caz dispunând punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Suceava şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

În cursul zilei de mâine, acesta va fi prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alţi doi bărbaţi, pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.

Tag-uri Institutii: