26 mai 2022

3 mandate de percheziţie domiciliară la bănuiţi de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare, în cursul zilei de ieri, 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, la domiciliile a 2 bărbaţi, bănuiţi de comercializarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele în cauză, de 22, respectiv 29 de ani, nu ar fi fost autorizate să desfăşoare activităţi de comercializare a articolelor pirotehnice.

Astfel, au fost ridicate, în vederea confiscării, 49 de baxuri de petarde din categoria F1, 41 de baxuri din categoria F2 şi 19 baxuri de petarde din categoria F3, greutatea materialelor pirotehnice fiind de 2.240 de kilograme.

De menţionat este faptul că petardele din categoriile F2 şi F3, deţinute fără respectarea prevederilor legale şi fără documente de provenienţă, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă doar cu avize speciale.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 240.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi, au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Comunicat de presă – IGPR