26 iunie 2022

3 orfelinate închise, 4 case familiale construite, 1800 de copii ajutați să rămână alături de familiile lor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

3 milioane EUR investiți în 2021 de Hope and Homes for Children România în reforma sistemului de protecție a copilului

3 orfelinate închise, 4 case familiale construite, 1800 de copii ajutați să rămână alături de familiile lor

Conform raportului anual recent publicat, Hope and Homes for Children România a susținut, în anul 2021, închiderea unui număr de 3 orfelinate și a deschis 4 case familiale în București, Neamț, Oradea și Sibiu, oferind acces la normalitate unui număr de 48 de copii, care acum își recâștigă demnitatea prin independență și autonomie. Alte 10 orfelinate sunt în curs de închidere, anul 2021 marcând, de asemenea, startul celui de-al patrulea pilon de intervenții al organizației, prin construirea primului centru de servicii comunitare integrate din Brașov.
“Demnitatea are nevoie de mai mult decât haine, un prânz cald și un acoperiș”, afirmă Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România. “În 2021, am putut ține acasă, alături de familie, aproximativ 1800 de copii, aflați în risc de separare de părinți din cauza sărăciei. Am susținut alți 140 de tineri care au părăsit sistemul de protecție, prin plata chiriei și a utilităților, acoperirea nevoilor de bază (precum mâncare sau igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, consultații/intervenții stomatologice), recomandări pentru găsirea unui loc de muncă, sesiuni de formare profesională, dar și suport psihologic și consiliere de specialitate, cu scopul de a crea premisele pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii și în comunitate”, adaugă Robert Ion.

De 23 de ani de activitate, Hope and Homes for Children România oferă demnitate copiilor și familiilor acestora:
• 63 de orfelinate au fost închise; 1.792 de copii au fost duși înapoi la ei acasă; 116 case familiale au devenit „acasă” pentru aproape 1.400 de copii;
• 38.000 de copii au rămas lângă familiile lor, prin asigurarea stabilității financiare și a siguranței medicale în familiile marginalizate, aflate în risc de separare;
• 2.000 de tineri de peste 18 ani, aflați la vârsta părăsirii sistemului de protecție, au beneficiat de acțiuni de integrare socio-profesională.
Odată cu începerea războiului din Ucraina, Hope and Homes for Children România susține 230 de copii sosiți din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina și care au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova și Brașov. Până acum, Fundația a oferit sprijin financiar, logistic și uman în valoare de peste 100.000 de Euro în procesul de acomodare și îngrijire a copiilor cu măsură de protecție din Ucraina, dar și prin intervenții de urgență în centrele de primire a refugiaților.
Vezi în format digital Raportul Anual al HOPE AND HOMES FOR CHILDREN ROMÂNIA:

raport anual 2021

Credits@Petrut Calinescu