Publicat: 27 Noiembrie, 2018 - 13:10
Share

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au efectuat 3 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori şi proxenetism.

La data de 27 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Timişoara, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Timişoara şi a localităţii Dumbrăviţa.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 4 persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 35 de ani, care sunt bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism.

În fapt, din mai 2018 şi până în prezent, cei în cauză ar fi racolat tinere de pe teritoriul României, fiindu-le inoculate sentimente afective. Ulterior, pe parcursul relaţiilor, le erau făcute cadouri şi le era prezentat un stil de viaţă îndestulător, pentru ca mai apoi acestea să fie transferate treptat în ţări din vestul Europei, unde ar fi fost obligate să practice prostituţia.

Totodată, cei în cauză ar fi postat anunţuri online la rubrica matrimoniale şi ar fi închiriat apartamente în regim hotelier, pe raza municipiului Timişoara, unde le-ar fi obligat pe tinere să practice prostituţia.

Poliţiştii au pus în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Timişoara, pentru audieri.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul specialiştilor criminalişti din cadrul I.P.J. Timiş şi al Grupării Mobile de Jandarmi "Glad Voievod" Timişoara. Comunicat de presă - IGPR

Tag-uri Institutii: