Publicat: 11 Decembrie, 2015 - 15:29
Share

"Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus reținerea a 3 persoane cercetate pentru luare de mită în formă continuată si dare de mită, urmând ca vineri să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă", se arată într-un comunicat de presa al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.
Prezentăm comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău:
"Astfel, în data de 10.12.2015, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bacău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I.) și participarea lucrătorilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au organizat și realizat prinderea în flagrant a lui S.C., primarul orașului Dărmănești, în timp ce primea suma de 10.000 lei, pretinsă și remisă de doi reprezentanți ai unei firme de consultanță, prin martorul denunțător.

De asemenea, s-au efectuat două percheziții domiciliare, fiind ridicate și sumele de 8600 lei, 1100 euro precum și diverse documente. Au fost puse în executare trei mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău și Iași.

În urma denunțului depus în luna octombrie 2015, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău de către R.V., consultant în cadrul unei firme din Iași, rezulta că S.C. a pretins de la firma sus amintită o sumă de bani, respectiv 10 % din valoarea contractelor de consultanță încheiate.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Bacău au fost delegați de procuroul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru desfășurarea activităților procedurale.

În urma cercetărilor, a rezultat că S.C., primarul orașului Dărmănești, a încheiat cu firma amintită două contracte de consultanță, unul pentru constituirea dosarului și a cererii de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmănești, în valoare de 130.000 lei, și studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 lei. În luna august 2015, S.C. a primit de la reprezentanții firmei, C.M. și Z.L., suma de 10.000 lei, prima tranșă din totalul de 25.000 lei pretinși, prin intermediarul R.V., martorul — denunțător în cauză./

În luna octombrie 2015, s-a stabilit achitarea unei noi tranșe, moment în care fapta a și fost denunțată, iar martorul denunțător a fost introdus în cauză în calitate de colaborator.

Persoanele cercetate au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Față de S.C. s-a luat măsura reținerii pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată. Aceeași măsură s-a dispus și față de C.M. și Z.L., reprezentanții firmei de consultanță, pentru infracțiunea de dare de mită.

Cei trei urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă"

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE