25 ianuarie 2022

3 persoane reținute într-un dosar de trafic de droguri

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 20.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, deţinerea, fără drept, de droguri de risc pentru consum propriu, ameninţare şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu toamna anului 2019, doi dintre inculpaţi au comercializat droguri de risc (cannabis) către mai multe persoane de pe raza judeţului Dolj, obţinând importante sume de bani.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că cel de-al treilea inculpat a deţinut droguri de risc pentru consum propriu şi s-a aprovizionat cu articole pirotehnice, pe care le-a prelucrat în scopul obţinerii de materie explozibilă.

La data de 28.05.2020, prin manipularea defectuoasă a acestora, inculpatul a provocat, la locuinţa sa, o explozie în urma căreia el şi o altă persoană au suferit numeroase leziuni.

Din cercetări a reieşit faptul că inculpatul intenţiona să folosească materia explozivă pentru a incendia locuinţa soţiei sale, de care era despărţit şi căreia i-a adresat numeroase ameninţări cu moartea.

La data de 19.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe doze de cannabis, instrumente şi dispozitive de mărunţire şi porţionare a cannabisului, 3.420 de ţigarete, în pachete, fără timbru legal de marcaj, precum şi 527 de articole pirotehnice, deţinute fără drept.

La data de 20.05.2021, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Dolj şi al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.