Publicat: 2 Decembrie, 2017 - 15:03
„Fără scoală, să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare, nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit”– I. Heliade Rădulescu

Pentru că voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Nemului își țin promisiunile, astăzi, au descins cu articole de încăltățimte și îmbrăcăminte pentru sezonul rece la cei 30 de copii din comuna ilfoveană Glina, incluși în programul Patriarhiei „Rămâneți în școală!”

 

"Astăzi, ne aflăm pentru a doua oară, aici, în localitatea Glina. Dacă data trecută le-am adus acestor copii rechizite -tot ceea ce le este necesar pentru un ghiozdan complet utilat, atăzi, le-am adus hăinuțe pentru sezonul rece, încălțăminte și alte articole necesare pentru a merge la școală. Aceste daruri le-am adus la sugestia părintelui Miron care le cunoștea nevoile copiilor. Le mulțumesc sponsorului principal OMV PETROM și firmei DACRIS pentru că sprijină această campanie. OMV PETROM aduce hăinuțele și tot ceea ce le este de trebuință copiilor, iar DACRIS le asigură rechizitele. Pe lângă daruri, copiilor le-am adus și profesioniști din diverse domenii pentru a susține activitatea de mentorat. Elevilor le-au fost prezentate noțiuni despre diverse meserii. Astăzi, am fost impresionat de răspunsul unui copil pe care l-am întrebat ce vrea să se facă și ne-a răspuns că vrea să devină voluntar. Asta, denotă faptul că a simțit sprijinul real al nostru și că ne apreciază. Am avut invitat un medic ORL care le-a povestit cum a ajuns medic și de ce este important să alegi această profesie. A fost și un medic kinetoterapeut, dar și un profesor. Pe viitor le vom prezenta și alte meserii, deja ne-am informat de la copii ce își doresc să ajungă când vor fi mari și vom aduce un bucătar, un frizer, de asemenea, un mecanic și oameni cu alte meserii. Vrem să încurajăm acești copii să opteze pentru o meserie de viitor și să rămână în școală până la finalizarea studiilor. Pentru data viitoare când ne vom vedea, le-am solicitat elevilor să ne aducă și carnetele de note. Este foarte important să știm parcursul copiilor, de unde pornim și unde vom ajunge în viitor. Spun asta pentru că acest proiect este unul care se derulează pe mai mulți ani și în funcție de rezultate ei vor rămâne în acest proiect foarte mulți ani de acum înainte, chiar până când vor ajunge să profeseze o anume meserie. Elevii vor fi consiliați pe parcursul acestor ani de către psihologi și profesioniști împreună cu părinții lor să aleagă o meserie de viitor, a dat asigurări, DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

 

"Este un gest foarte frumos că voluntarii au adus haine copiilor. Sunt copii ai căror părinți nu au unde să muncescă, au posibilități materiale reduse, dar se țin serios de școală și sunt cuminți. Acest ajutor de la voluntari contează foarte mult pentru acești copii", a declart DUMITRU NEAGU, administratorul Parohiei Bobești.

 

În cadrul proiectului „Rămâneți în școală!” sunt incluși, în total, 56 de copii care primesc tot ce este necesar pentru a putea merge la școală și a-și îmbunătăți rezultatele la învățătură. Cei 56 de elevi provin din următoarele zone: 20 de la Centrul de zi George Călinescu din Capitală și 30 din zona Glina – judeţul Ilfov, iar 6 copii sunt din Galaţi. În cadrul proiectului mai mulți specialiști le prezintă copiilor diferite meserii.

 
"Orice intalnire cu copii este binevenită, având îm vedere că sunt și profesor. Este o mare bucurie să mă întâlnesc cu ei de fiecare dată. Copii sunt deschiși, sunt curați cu inima și sunt dornici să învețe și să acumuleze cât mai multe cunoștințe de la fiecare persoană inclusă în programul de mentorat. Lucrul acesta s-a văzut și în reacția lor. Este o reacție de bucurie și de luminozitate pe care am citit-o pe fețele lor", a puncat ȘTEFANIA CIOBANU, profesor - Colegiul National Spirul Haret.

 

"A fost o experiență interesantă și am venit în sprijinul copiilor să îi ajutăm să înțeleagă necesitatea și importanța îmvățării, să rămână în școală, să-și finalizeze studiile, să-și aleagă o meserie și să fie de folos comunității din care fac parte", a subliniat POLIXENIA STAN, psiholog.