Publicat: 21 Septembrie, 2020 - 08:34
Share

Potrivit presei ruse, care citează surse din Belarus, ar fi planificate noi demiteri pe lângă decizia de retragere a ambasadorilor Republicii Belarus  în Spania, Letonia și Slovacia.

"Treizeci de diplomați bieloruși vor fi demiși în următoarele zile din serviciul diplomatic al Republicii". Potrivit sursei, care, la randul sau, îl citează pe fostul ambasador de la Madrid, care acum s-a alaturat opoziției, ar fi planificate noi concedieri, pe lângă decizia anunțată anterior de revocare a ambasadorilor bieloruși în Spania, Letonia și Slovacia.

De asemenea, angajați ai centralei Ministerului de Externe și de la Reprezentanta Belarusului pe langa Uniunea Europeană, Șefii de Misiune aflați la post în Letonia, Polonia, India, Emiratele Arabe Unite, dar si alte tari urmeaza a fi retrasi de la post. Potrivit sursei citate, motivul viitoarei demiteri a fost afișarea de către angajații Ministerului de Externe din Belarus pe paginile personale din rețelele sociale a declarațiilor de dezacord cu politică conducerii din Belarus.

 

Miercuri, Președintele Belarusului Alexander Lukașenko a retras gradul diplomatic al Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al țării sale la Madrid, Pavel Latușko și al fostului ambasador al Republicii în Slovacia, Igor Leshchenya. Printr-un alt decret, Lukashenko a demis miercuri și a retras gradul diplomatic al Ambasadorului țării în Letonia, Vasily Markovich, pentru îndeplinirea necorespunzătoare a atribuțiilor oficiale.

Ciprian Pop

Tag-uri Geo: