Publicat: 15 Mai, 2019 - 12:51

Aproape 30 de studenţi cuprinşi în grupul ţintă al proiectului Agropractik derulat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu de la specializările "Managementul dezvoltării durabile a zonei rurale" şi "Managementul protecţiei mediului agricol" au finalizat stagiile de consiliere şi practică de specialitate la parteneri, primind subvenţia de 900 lei. Demarat în august 2018, proiectul îşi propune să contribuie la dezvoltarea programelor de învăţare aplicativă pentru studenţi, prin activităţi de instruire practică; dezvoltarea parteneriatelor dintre universităţi şi întreprinderi aflate în zona centru; furnizarea serviciilor de orientare şi consiliere profesională studenţilor din grupul ţintă şi îmbunătăţirea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii, iar până la încheierea sa, 01 decembrie 2019, alţi 120 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului care vor finaliza toate activităţile proiectului vor primi subvenţia de 900 lei.

În total 150 de studenţi membrii ai grupul ţintă vor beneficia de consiliere individuală şi de grup care îi va ajuta în explorarea intereselor individuale, tehnici de căutare a unui loc de muncă, instrumente şi tehnici de promovare personală, evaluare psihoaptitudinală. La finalizarea activităţii de consiliere fiecare student va acumula competenţele necesare căutării unui loc de muncă şi participării active la cursuri ulterioare. Până în prezent au participat la activitatea de consiliere profesională de grup 133 studenţi, iar la activitatea de consiliere profesională individuală au participat până în prezent 57 de studenţi din grupul ţintă.

Prin desfăşurarea stagiilor de practică la organizaţiile partenere, cei 150 de studenţi membrii ai grupului ţintă vor aplica cunoştinţele teoretice în sectorul practic, desăvârşindu-şi formarea profesională. Prin participarea la stagiile de practică studenţii îşi vor spori capacitatea de auto-decizie, iniţiativa, flexibilitatea în diferite situaţii specifice la locul de muncă şi îşi vor dezvolta pregătirea profesională. Până în prezent au participat la stagiile de practică derulate la parteneri 96 studenţi. 
Agropractik este un proiect derulat de ULBS, în parteneriat cu SC Amylon SA, S.C. Expertarom Food Ingredients S.R.L., SC Moara Cibin SA şi SC Pharmaplant SRL.

Tag-uri Institutii: